ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοπέμπτου: «Οι λόγοι διαγραφής μέλους ήταν βάσιμοι -Θα σεβαστούμε την απόφαση»

Θεοπέμπτου: «Οι λόγοι διαγραφής μέλους ήταν βάσιμοι -Θα σεβαστούμε την απόφαση»

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αποφάσισε την αναβολή των εσωκομματικών διαδικασιών που ήταν προγραμματισμένες για την Κυριακή, 10 Οκτωβρίου, για την ανάδειξη Προέδρου, Αναπληρωτή Προέδρου, των δύο Αντιπροέδρων και μελών της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος.

Σε γραπτή δηλώση του ο Προέδρος Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου αναφέρει:

"Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αποφάσισε την αναβολή των εσωκομματικών διαδικασιών που ήταν προγραμματισμένες για την Κυριακή, 10 Οκτωβρίου, για την ανάδειξη Προέδρου, Αναπληρωτή Προέδρου, των δύο Αντιπροέδρων και μελών της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος. Η απόφαση λήφθηκε κατ’ εφαρμογή και με τον προσήκοντα σεβασμό σε ενδιάμεση απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας που εκδόθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2021.

Η ενδιάμεση απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε κατόπιν αίτησης που καταχώρησε αιτητής ο οποίος είχε διαγραφεί από μέλος του Κινήματος, στο πλαίσιο αγωγής κατά του Κινήματος. Ο αιτητής υποστήριξε ότι η απόφαση του Κινήματος για τη διαγραφή του είναι αντικαταστατική και/ή αντισυνταγματική, και, ενόψει των εκλογών του Κινήματος οι οποίες είχαν δρομολογηθεί για τις 10 Οκτωβρίου, ζήτησε την έκδοση ενδιάμεσων προσωρινών διαταγμάτων τα οποία να αναστέλλουν τη διαγραφή του, και να αναστέλλουν τις δρομολογούμενες εκλογές για περίοδο 60 ημερών για να μπορέσει να θέσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος και για να μπορέσει να διεξάγει προεκλογική εκστρατεία.

Το Δικαστήριο, χωρίς να αποφασίσει επί της ουσίας, δηλαδή κατά πόσον η διαγραφή του αιτητή από μέλος ήταν αντικαταστατική και/ή αντισυνταγματική, - πράγμα που αποφασίζεται από το Δικαστήριο στο πλαίσιο της τελικής έκβασης της υπόθεσης-, αποφάσισε την έκδοση ενδιάμεσων προσωρινών διαταγμάτων ως ζητήθηκαν.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι οι λόγοι διαγραφής του αιτητή από μέλος του Κινήματος ήταν βάσιμοι. Εν τούτοις, θα σεβαστεί και θα εφαρμόσει πλήρως την ενδιάμεση απόφαση του δικαστηρίου. Τα κοινοβουλευτικά κόμματα, στα οποία ο λαός ενεπιστεύεται την άσκηση της νομοθετικής εξουσίας, οφείλουν να σέβονται και να εφαρμόζουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων, και αυτό πράττουμε. Αυτό αποτελεί στην πράξη σεβασμό των θεσμών και βασικό πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος, τον οποίο το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πάντοτε θα υπερασπίζεται και θα βρίσκεται υπέρμαχος."

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top