Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» δημοσιεύει σήμερα το δεύτερο μέρος της έρευνας που διεξήχθη στα κατεχόμενα από το Κέντρο Ερευνών Μετανάστευσης, Ταυτότητας και Δικαιωμάτων (CMIRS), το οποίο πραγματοποιεί έρευνες κάθε τρεις μήνες.
Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η έρευνα της CMIRS για το μήνα Σεπτέμβριο διενεργήθηκε τηλεφωνικώς με τη συμμετοχή 500 ατόμων και η εφημερίδα δημοσιεύει το δεύτερο μέρος της που αφορά στην άποψη των πολιτών για αυτούς που «κυβερνούν» στα κατεχόμενα, με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων να θεωρούν τόσο τον «πρόεδρο» όσο και τους «υπουργούς» της «κυβέρνησης» αποτυχημένους.
Κληθέντες να βαθμολογήσουν με ανώτατο βαθμό το 10, τόσο τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ όσο και τους «υπουργούς» της «κυβέρνησης» όσον αφορά στην άποψη τους για το πόσο επιτυχημένοι είναι στην άσκηση πολιτικής, οι συμμετέχοντες στην έρευνα έδωσαν την εξής βαθμολογία:
-Ερσίν Τατάρ: «πρόεδρος» 3,94 μονάδες
-Ερσάν Σανέρ: «πρωθυπουργός» 2,92
Ερχάν Αρικλί: «αναπληρωτής πρωθυπουργός και «υπουργός οικονομίας και ενέργειας»: 2,56
Φικρί Ατάογλου: «υπουργός τουρισμού» 2,91
Ταχσίν Ερτουγρούλογλου: «υπουργός εξωτερικών» 2,86
Ολγκιούν Αμτζιάογλου: «υπουργός παιδείας» 3,24
Ντουρσούν Ογούζ: «υπουργός δημοσιονομικών» 3,18
Κουτλού Εβρέν: «υπουργός εσωτερικών» 3,07
Ουνάλ Ουστέλ: «υπουργός υγείας» 2,99
Ναζίμ Τσαβούσογλου: «υπουργός γεωργίας» 3,11
Ρεσμιγιέ Τσαναλτάι: «υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών» 2,93
Κοράλ Τσιαγμάν: «υπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων» 2,73.
Σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος όρος επιτυχίας της «κυβέρνησης», με μονάδα αξιολόγησης το 10, είναι μόλις 3,03.
Ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ εξασφαλίζει τη ψηλότερη βαθμολογία και ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», Ερχάν Αρικλί εξασφαλίζει τη χαμηλότερη, αφού θεωρείται ο πιο αποτυχημένος «υπουργός» της παρούσας «κυβέρνησης».
Όσον αφορά στο θέμα της «ελευθερίας έκφρασης» κατά τον τελευταίο ένα χρόνο, το 62.53% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησαν ότι είναι άσχημη η κατάσταση, το 27.86% απάντησε ότι παραμένει στα ίδια επίπεδα όπως πριν και το 3.61% απάντησε ότι έχει καλυτερεύσει.
Όσον αφορά στον τομέα της υγείας, το 75.95% απάντησε ότι θεωρεί ότι η κατάσταση σε θέματα υγείας έχει χειροτερέψει τον τελευταίο ένα χρόνο, το 15.43% θεωρεί ότι παραμένει η ίδια και το 3.21% ότι έχει βελτιωθεί.
Για τον τομέα της εκπαίδευσης στα κατεχόμενα, το 74.55% από τους συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρούν ότι τον τελευταίο ένα χρόνο έχει χειροτερέψει η κατάσταση, το 17.84% ότι παραμένει η ίδια και το 1.8% ότι έχει βελτιωθεί.
Επιπλέον, το 75.15% απάντησαν ότι θεωρούν ότι τον τελευταίο ένα χρόνο η «πολιτική κατάσταση στη χώρα» έχει επιδεινωθεί.
Αναφορικά με την κατάσταση της οικονομίας στα κατεχόμενα, το 84.57% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι θεωρούν χειρότερη από πριν την κατάσταση που επικρατεί στη «χώρα» τον τελευταίο ένα χρόνο, το 8.02% ότι δεν έχει αλλάξει και το 3.01% ότι έχει βελτιωθεί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Κλάδος σκυροδέματος: Πιο αποφασιστική κυβερνητική διαμεσολάβηση ζητούν οι εργαζόμενοι
• Παγκόσμιος συναγερμός: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου - Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη μας
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις