Θεόδωρος Κυριάκου: «Δεν φέρνουν τυχαία τα λείψανα σε ένα ναό, είναι γιατί ο ναός χρωστά και θέλει να ξεχρεώσει»

Θεόδωρος Κυριάκου: «Δεν φέρνουν τυχαία τα λείψανα σε ένα ναό, είναι γιατί ο ναός χρωστά και θέλει να ξεχρεώσει»

Την διαφωνία του εξέφρασε ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού, για τα φαινόμενα με την εισαγωγή και περιφορά λειψάνων που ανήκουν σε Αγίους της ορθόδοξης εκκλησίας ή και αντικειμένων που ανήκουν σε αυτούς

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή ALPHA ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, o κ. Κυριάκου, ανέφερε πως τα αντικείμενα ήταν καθεστώς που πρόκειται για ειδωλολατρία. 

«Σίγουρα αυτό που γίνεται για τον Άγιο Σπυρίδωνα πρέπει να γίνεται για όλα τα λείψανα της εκκλησίας. Να μένουν στους ναούς τους και όποιος προσκυνητής θέλει να επισκέπτεται τον ναό να τα προσκυνά. Η περιφορά των λειψάνων γίνεται για συγκεκριμένο σκοπό. Τη συγκέντρωση λεφτών για τον α ή τον β λόγο. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν φέρνουν τυχαία τα λείψανα σε ένα ναό, είναι γιατί ο ναός χρωστά και θέλει να ξεχρεώσει, είναι γιατί θέλουν να μαζέψουν λεφτά να χτίσουν ένα άλλο ναό. Δεν είπα ότι οι σκοποί είναι κακοί, αλλά γίνεται μια εμπορευματοποίηση των λειψάνων και δεν είναι αυτός ο σκοπός τους στην εκκλησία. Ο σκοπός των λειψάνων είναι να δείξουν και να εκφράσουν τον καθαγιασμό προσώπων που πέρασαν στην ιστορία και με αυτό τον τρόπο να έρχονται πιο κοντά οι πιστοί στους αγίους τους. Υπάρχουν κάποιες μεμωνομένες περιπτώσεις που τις καταλαβαίνω όταν για παράδειγμα όταν έφεραν την κάρα του Αποστόλου Ανδρέα στην Κύπρο και την υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος γιατί ο Άγιος αυτός έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την Κύπρο», δήλωσε.

«Άλλο το λείψανο που είναι στοιχείο του ίδιου του Αγίου και άλλο να λέμε για παντόφλες και ζώνες. Αυτά μπορεί να υπάρχουν σε ένα κελί εκεί που μόνασε ο Άγιος και άλλο να περιφέρονται για προσκύνημα. Δεν παύει να είναι ειδωλολατρία αυτό το πράγμα. Θα προσκυνούμε παντόφλες επειδή ήταν παντόφλες του γέροντα Παϊσίου; Ο ίδιος ο Παίσιος είπε ότι δεν θέλω να με βγάλετε από τον τάφο, να με αφήσετε εκεί μέχρι την Δευτέρα παρουσία», συμπλήρωσε. 

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE