ΔΙΕΘΝΗ

Συγκαλείται εκτάκτως σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας μετά την εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου από την Βόρεια Κορέα

Συγκαλείται εκτάκτως σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας μετά την εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου από την Βόρεια Κορέα

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκαλείται εκτάκτως σήμερα για μια συνεδρίαση αφιερωμένη στη Βόρεια Κορέα, μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ ότι προχώρησε σε επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου, κατόπιν πρωτοβουλίας των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφεραν διπλωματικές πηγές στη Νέα Υόρκη χθες Τετάρτη.

 
Η συνεδρίαση προβλέπεται να γίνει το πρωί (τοπική ώρα) κεκλεισμένων των θυρών, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η μία από τις πηγές αυτές, χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν αναμένεται η υιοθέτηση κοινής διακήρυξης από το ΣΑ.
 
Στο μεταξύ, η διπλωματία των ΗΠΑ διαβεβαίωσε χθες Τετάρτη πως η Ουάσινγκτον δεν εμφορείται από "καμιά εχθρική διάθεση" έναντι της Βόρειας Κορέας και επανέλαβε την προσφορά της για διάλογο προς τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος χαρακτήρισε "βιτρίνα" τις προτάσεις των Αμερικανών για συνομιλίες.
 
 "Η πολιτική μας έχει στόχο σταδιακή και πρακτική προσέγγιση για σοβαρή και βιώσιμη διπλωματία (στη σχέση) με τη Βόρεια Κορέα", ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
 
"Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για συναντήσεις με βορειοκορεάτες αξιωματούχους χωρίς προαπαιτούμενα. Ελπίζουμε ότι η Βόρεια Κορέα θα ανταποκριθεί θετικά στην προσφορά μας", πρόσθεσε.
 
Η ανακοίνωση αυτή καταγράφεται ενώ ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε την προσφορά που του έχουν κάνει επανειλημμένα οι ΗΠΑ για διάλογο "βιτρίνα για να καλυφθούν η διπροσωπία τους και οι εχθρικές ενέργειές τους", κατά τη διάρκεια μακροσκελούς ομιλίας του ενώπιον της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης, του "κοινοβουλίου" της Βόρειας Κορέας.
 
Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ παραμένουν στο απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν όταν απέτυχε η σύνοδος κορυφής του 2019 στο Ανόι με τη συμμετοχή του Κιμ Γιονγκ Ουν και του τότε προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top