Εκθεση στη ΚΣΣΕ: «Έκκληση για την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της»

Εκθεση στη ΚΣΣΕ: «Έκκληση για την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της»

Έκθεση με τίτλο «Έκκληση για την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της» θα ετοιμαστεί στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της κυπριακής αντιπροσωπείας στην ΚΣΣΕ, αποφασίστηκε, στο πλαίσιο σημερινής συνεδρίας της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας στο Στρασβούργο, η ετοιμασία σχετικής έκθεσης με τίτλο «Έκκληση για την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της», με Εισηγητή τον Ιταλό βουλευτή, Piero Fassino.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βουλής, η πρόταση ψηφίσματος κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αμμοχώστου Ηνωμένου Βασιλείου μέσω του Βρετανού βουλευτή,  Gerant Davies, στις 25 Ιουνίου 2021.

Την πρόταση συνυπέγραψαν μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στην ΚΣΣΕ, καθώς και άλλα μέλη της Συνέλευσης. Ο Εισηγητής αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο το επόμενο διάστημα για σκοπούς ετοιμασίας της έκθεσής του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνταξιοδοτικό: «Αγκάθια» και ερωτήματα στο τραπέζι - Τι ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Συνταξιοδοτικό: «Αγκάθια» και ερωτήματα στο τραπέζι - Τι ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Καταθέτουν απορίες στο Υπουργείο Εργασίας και ζητούν διευκρινίσεις οι κοινωνικοί εταίροι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, μετά την παρουσίαση του προσχεδίου του νομοσχεδίου την Τετάρτη. Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων αναφέρθηκαν στα πρώτα κενά που εντοπίζουν από τα όσα μέχρι σήμερα παρουσιάστηκαν, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, τη θετική διάθεση για εξεύρεση συγκλίσεων εντός των χρονικών πλαισίων που ορίστηκαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE