Χωρίς τεστ η διέλευση των εμβολιασμένων στα οδοφράγματα – Οι χαλαρώσεις που ισχύουν από την Δευτέρα

Χωρίς τεστ η διέλευση των εμβολιασμένων στα οδοφράγματα – Οι χαλαρώσεις που ισχύουν από την Δευτέρα

Στη χαλάρωση των μέτρων για τη διέλευση των εμβολιασμένων κατά της COVID-19 μέσω των οδοφραγμάτων αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Ε/κ συμπρόεδρος της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, Λεωνίδας Φυλακτού.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Φυλακτού είπε πως «τα οδοφράγματα μπαίνουν στην κατηγορία 2, δηλαδή υπάρχει υποβάθμιση κατηγορίας και χαλάρωση μέτρων» που αφορά τους εμβολιασμένους, οι οποίοι από τη Δευτέρα δεν θα χρειάζονται τεστ για τις διελεύσεις τους.

«Θα μπορεί να γίνεται η διέλευση των εμβολιασμένων χωρίς τεστ», είπε ο κ. Φυλακτού, σημειώνοντας πως «τα υπόλοιπα παραμένουν τα ίδια. Για τους ανεμβολίαστους χρειάζεται τεστ 72 ωρών, με εξαίρεση για τους μαθητές σχολείων και τους κατοίκους Κάτω Πύργου όπου εκεί χρειάζεται εβδομαδιαίο τεστ», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιο κοινά αποδεκτό ηλεκτρονικό πιστοποιητικό, ο κ. Φυλακτού είπε πως αυτό είναι δύσκολο να γίνει γιατί έγινε διαφορετικός προγραμματισμός από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Όμως μέσα από μια πλατφόρμα η οποία εξελίσσεται, και ελπίζουμε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί, θα μπορεί να αναβαθμιστεί η διαδικασία αιτήσεων από Τουρκοκύπριους, έτσι ώστε να μπορεί να τους εκδίδεται το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό», ανέφερε.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εθνικό Συμβούλιο: Ενημέρωσε ο ΠτΔ για επαφές στις Βρυξέλλες – Στο επίκεντρο το Κυπριακό, το καθεστώς των Βάσεων και η ενεργειακή κρίση

Εθνικό Συμβούλιο: Ενημέρωσε ο ΠτΔ για επαφές στις Βρυξέλλες – Στο επίκεντρο το Κυπριακό, το καθεστώς των Βάσεων και η ενεργειακή κρίση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE