ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurostat: Στον μέσο όρο της ΕΕ η αναλογία ανά 1000 άτομα των εργαζόμενων στις μεταφορές στην Κύπρο

Eurostat: Στον μέσο όρο της ΕΕ η αναλογία ανά 1000 άτομα των εργαζόμενων στις μεταφορές στην Κύπρο

Μείωση 6% σε σχέση με το 2019 σημείωσε ο αριθμός των ατόμων άνω των 15 που εργάζονται στις μεταφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από 11,6 εκατομμύρια σε 10,8 εκατομμύρια σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ.

Η κατηγορία των εργαζομένων στις μεταφορές περιλαμβάνει τους οδηγούς φορτηγών και λεωφορείων (35% του συνόλου των εργαζομένων στις μεταφορές), τους εργάτες στις μεταφορές και την αποθήκευση (22%), τους οδηγούς οχημάτων, βαν και μοτοσυκλετών (19%), τους αγγελιαφόρους, διανομείς δεμάτων, αχθοφόρους αποσκευών και άλλους ανειδίκευτους εργάτες (12%), τους συλλέκτες απορριμάτων (5%), τους οδηγούς και άλλους εργαζόμενους στους σιδηρόδρομους (3%) και τους ταξιδιωτικούς συνοδούς, εισπράκτορες και ξεναγούς (3%).

Η μεγαλύτερη πτώση σε εργαζόμενους στον τομέα σημειώθηκε μεταξύ των εισπρακτόρων και των ξεναγών, καθώς μειώθηκε κατά 16% το 2020 σε σχέση με το 2019. Ακολουθούν οι εργάτες στις μεταφορές και την αποθήκευση, όπου η μείωση ήταν 11%.

Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στον τομέα των μεταφορών ήταν άντρες (85%). Ηλικιακά, περίπου ένα τρίτο των εργαζομένων στον τομέα ήταν είτε μεγαλύτεροι των 50 ετών (37%) ή μεταξύ 35 και 49 ετών (36%). Το ποσοστό των εργαζομένων ηλικίας κάτω των 35 παραμένει πάντως σημαντικό, στο 29%.

Κατά μέσο όρο στην ΕΕ το 2020, 29 ανά χίλια άτομα εργάζονταν στις μεταφορές. Σε περιφερειακό επίπεδο (NUTS 2), ο μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων στον τομέα καταγράφηκε στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στη Νότια Περιφέρεια της Ρουμανίας η αναλογία βρισκόταν στους 65 ανά χίλια άτομα, και ακολουθούν, η βορειοδυτική Βουλγαρία (58), η βόρεια-κεντρική Βουλγαρία (54), η νότια-κεντρική Βουλγαρία (51) και η κεντρική και η δυτική Λιθουανία (51).

Στο άλλο άκρο η Βαλλωνική Βραβάντη είχε τη χαμηλότερη αναλογία (15 ανά χίλια άτομα), και ακολουθούσαν το Νότιο Αιγαίο στην Ελλάδα (16), του Μπούργκενλαντ της Αυστρίας και η Μελίγια της Ισπανίας (18) και η Καλαβρία στην Ιταλία (19).

Στην Κύπρο η αναλογία βρισκόταν κοντά στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, στα 30 ανά χίλια άτομα.

Τα δεδομένα αφορούν τις ευρωπαϊκές περιφέρειες σε επίπεδο NUTS 2 (το ενδιάμεσο επίπεδο μεταξύ NUTS 1 - συνήθως ομοσπονδιακές ή αυτόνομες επαρχίες - και NUTS 3 - συνήθως τοπικές αρχές) όπως ορίζονται από την Eurostat σε συνεννόηση με τα κράτη μέλη. Η Κύπρος θεωρείται, για σκοπούς στατιστικής, μια περιφέρεια και στα τρία επίπεδα.

ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Βίντεο: Η στιγμή που τα τέσσερα άτομα τρέχουν να εξέλθουν του εργοστασίου - Επεκτάθηκε πολύ γρήγορα η φωτιά

• Απόφαση-Σοκ από το Ηνωμένο Βασίλειο: Με ηλεκτρονική Visa η είσοδος στη χώρα

• Τέσσερα πράγματα που ποτέ δεν πρέπει να αναζητήσεις στην Google - Ο λόγος

• Πότε και που αναμένεται να έχουμε ξανά βροχές; Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Παρασκευή

• Ανείπωτη θλίψη: Απεβίωσε σπουδαίος στιχουργός - Συνεργάστηκε με Νταλάρα, Μαχαιρίτσα και Κότσιρα

• Απίστευτη η ιστορία Κύπριας ηθοποιού: Πάτερ αρνήθηκε να την βαπτίσει με άλλο όνομα λόγω… ερωτικής ταινίας



Δημογραφικό: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπογεννητικότητα ο ΠτΔ - Αυτά είναι τα νέα μέτρα που εξήγγειλε - Δείτε βίντεο

Δημογραφικό: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπογεννητικότητα ο ΠτΔ - Αυτά είναι τα νέα μέτρα που εξήγγειλε - Δείτε βίντεο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα της υπογεννητικότητας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη να ανακοινώνει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

LIVE: Ανόρθωση - ΑΕΛ

LIVE: Ανόρθωση - ΑΕΛ

Back to top