Δε φαίνεται να εκκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς η νέα σχολική χρονιά, αφού μόλις λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα έχουν αρχίσει να διαφαίνονται οι πρώτοι τριγμοί.
Μπορεί η επιστροφή των μαθητών με φυσική παρουσία στις σχολικές αίθουσες να πραγματοποιήθηκε αρκετά ομαλά, παρά τις σημαντικές ιδιομορφίες και διαφοροποιήσεις λόγω της πανδημίας όμως τα προβλήματα φαίνεται να εστιάζονται σε άλλους τομείς.
Πιο συγκεκριμένα και σε ότι αφορά τη Μέση Εκπαίδευση, οι καθηγητές φαίνεται να δίνουν... τελεσίγραφο στον Πρόδρομο Προδρόμου και το Υπουργείο Υγείας, αφού σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί άμεσα η συνάντηση που έχουν ζητήσει ούτως ώστε να επιλυθούν ιδιαιτέρως σημαντικά θέματα που άπτονται του προγραμματισμού της χρονιάς.
Όλα αυτά μάλιστα, περίπου δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων με τη δυσφορία των οργανωμένων συνόλων (ΟΕΛΜΕΚ) σε ότι αφορά τον καθορισμό συνάντησης να βρίσκεται στα όρια της προειδοποίησης για λήψη μέτρων. Όπως προκύπτει, ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που προκύπτουν μέχρι στιγμής, αφορά την αδυναμία στο να τεθούν χρονοδιαγράμματα για τους τελειόφοιτους.
Το θέμα που προκύπτει μάλιστα λειτουργεί σαν ντόμινο αφού περιλαμβάνει τον σχεδιασμό των καθηγητών -ούτως ώστε να καταρτίσουν πλάνο για να εφάπτονται ύλη και διδακτικές ώρες- ενώ βαραίνει και τους μαθητές αφού όσο δεν υπάρχει προκαθορισμένη ύλη γίνεται δυσκολότερο να προβούν σε προγραμματισμό ενόψει εξετάσεων αφού είναι πάντοτε ορατό το ενδεχόμενο να ασχολούνται με ύλη που ενδεχομένως να αφαιρεθεί.
Η αλλαγή στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών δεν είναι το μοναδικό όμως πρόβλημα που προκύπτει. Με σχεδόν ένα μήνα να έχει παρέλθει η ΟΕΛΜΕΚ ζητά επιτακτικά να ενημερωθεί για την χρονική περίοδο κατά την οποία θα διεξαχθεί η εξεταστική περίοδος, αφού η διαφοροποίηση της αξιολόγησης των τετραμήνων αγγίζει και την Γ' Λυκείου. Για να λειτουργήσει αρμονικά η επιβολή του προγραμματισμού θα πρέπει η διδακτέα ύλη -που θα αποφασιστεί- να είναι ανάλογη με τις διδακτικές ώρες, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν αντεκλήσεις και παράπονα μεταξύ μαθητών και καθηγητών.
Όπως απορρέει, σκοπός της ΟΕΛΜΕΚ δεν είναι η λήψη δυναμικών μέτρων και η κάθοδος σε απεργίες -έστω με προειδοποιητική μορφή- αλλά το συντομότερο δυνατόν να καθοριστεί η συνάντηση μεταξύ των οργανωμένων συνόλων και αντιπροσωπείας τους Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, για να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος από αυτή την ιδιόμορφη σχολική χρονιά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Έρχονται διακοπές ρεύματος λόγω εργασιών - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και πότε
• Αύξηση στα παράπονα καταναλωτών – Τι αφορούσαν τα περισσότερα και η σύγκριση με την περσινή χρονιά
• «Έφυγε» η Μάρω Καδή - Πότε θα γίνει η κηδεία και η παράκληση της οικογένειας
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις