Στα ύψη οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα μαχητικά και επτά εμπλοκές

Στα ύψη οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα μαχητικά και επτά εμπλοκές

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, με δεκάδες τουρκικά μαχητικά να εισέρχονται οπλισμένα στον ελληνικό εναέριο χώρο τη Δευτέρα, με συνέπεια να σημειωθούν και εμπλοκές με ελληνικά.

Συγκεκριμένα, 22 F-16 πέρασαν σε σχηματισμούς πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, με τα έξι εξ αυτών να είναι οπλισμένα και να συμμετέχουν σε επτά εμπλοκές.

Εκτός από τα μαχητικά, πάνω από το Αιγαίο πέταξαν επίσης τρία ελικόπτερα και ένα κατασκοπευτικό CN-235. Συνολικά, καταγράφηκαν 17 παραβιάσεις και 12 παραβάσεις, ενώ σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, όλα τα τουρκικά αεροσκάφη (26) αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πως επηρεάζει η πάροδος του χρόνου τη λύση: Η σκληρή αλήθεια για την πορεία του Κυπριακού

Πως επηρεάζει η πάροδος του χρόνου τη λύση: Η σκληρή αλήθεια για την πορεία του Κυπριακού

Η πάροδος του χρόνου συνιστά έναν από τους σοβαρότερους κινδύνους για την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού, καθώς δημιουργεί νέα τετελεσμένα και «κανονικοποιεί» παράνομες καταστάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE