ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία ΠΑΣΥΠΕ για τα μέτρα που αφορούν τα safepass - Προειδοποιεί ακόμη και για κλείσιμο υπεραγορών

Διαμαρτυρία ΠΑΣΥΠΕ για τα μέτρα που αφορούν τα safepass - Προειδοποιεί ακόμη και για κλείσιμο υπεραγορών

Εντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση σχετικά με τα συνεχιζόμενα μέτρα που αφορούν τα Safe Pass στις Υπεραγορές, καθώς και τα ψηλά πρόστιμα που επιβάλλονται, εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών (ΠΑΣΥΠΕ).


Με επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, την οποία δίνει στη δημοσιότητα, ο Εκτελεστικός Γραμματέας του ΠΑΣΥΠΕ Αντρέας Χατζηαδάμου, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση των υπεραγορών σχετικά με τα συνεχιζόμενα μέτρα που αφορούν τα Safe Pass στις υπεραγορές.

«Θεωρούμε λανθασμένη τη συνέχιση αυτού του μέτρου για τα καταστήματα τροφίμων. Το μόνο που επιτυγχάνει είναι η συνεχής σύγκρουση και αντιπαράθεση των επιχειρηματιών με τους πολίτες πελάτες τους σε διαρκή βάση η οποία τείνει να εξελίσσεται σε καταστροφική για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, απειλώντας τους ακόμη και με κλείσιμο», αναφέρεται στην επιστολή.

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε το μέτρο αυτό δεν μπορεί να ελεγχθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Έχουν δημιουργηθεί καταστήματα δύο ταχυτήτων, οδηγώντας τα καταστήματα τα οποία διενεργούν τους ελέγχους σε δυσμενή θέση σε σχέση με τα υπόλοιπα που είναι και πολύ περισσότερα, η οποία μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη σε περίπτωση που δεν ανακληθεί αυτό το μέτρο και να οδηγήσει στο κλείσιμο τους», προστίθεται.

Όπως σημειώνει ο ΠΑΣΥΠΕ, «η κατάσταση επιδεινώνεται σε μεγάλο βαθμό με τα συνεχή πρόστιμα που επιβάλλονται που είναι άκρως εξοντωτικά, ιδιαίτερα για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πώς είναι δυνατόν να μπορεί να επιβιώσει μια μικρή και μεσαία επιχείρηση τροφίμων όταν της επιβάλλουν πρόστιμο €8000 και €4000 γιατί μπορεί να μην ελέγχθηκαν τα Safe Pass για μια πολύ μικρή περίοδο 3-10 λεπτών πριν την ώρα κλεισίματος και στο κατάστημα μέσα να υπήρχαν 2 πελάτες; »

Ο ΠΑΣΥΠΕ κάνει λόγο για εκχώρηση και παραχώρηση σε κάποιους υπέρμετρης και τονίζει ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Καταλήγοντας, ο Σύνδεσμος προειδοποιεί ότι «αν συνεχίσει να είναι σε ισχύ αυτό το μέτρο (Safe Pass για καταστήματα τροφίμων) είμαστε έτοιμοι για τη λήψη δραστικών και αποτελεσματικών μέτρων για τη διάσωση των επιχειρήσεων των μελών μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top