ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ: Στο φως τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του ύποπτου γιατρού

ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ: Στο φως τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του ύποπτου γιατρού

Συνολικά 26 ασθενείς του γιατρού που συνελήφθη σχετικά με την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού είχαν δώσει, μέχρι χθες, δείγματα για τεστ αντισωμάτων και τα αποτελέσματα αναμένονται προσεχώς από το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως έχουν λάβει το εμβόλιο κατά του κορωνοιού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι βρίσκονται σ’ εξέλιξη οι έρευνες σχετικά με δύο υποθέσεις που αφορούν τον συγκεκριμένο γιατρό, από τη Λάρνακα, ο οποίος φέρεται να εξέδιδε σε ασθενείς του πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, χωρίς όμως να έχουν λάβει το εμβόλιο.

Εκτός από τα αποτελέσματα των τεστ αντισωμάτων, ο κ.Ανδρέου είπε ότι οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας τα στοιχεία για όλους τους ασθενείς του συγκεκριμένου γιατρού, οι οποίοι δηλώθηκαν ότι εμβολιάστηκαν, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν όντως έχουν λάβει το εμβόλιο.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι οι ανακριτές κατέχουν και μαρτυρίες για τα δύο άτομα, ασθενείς του υπό αναφορά γιατρού, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Σε σχέση με τις ίδιες υποθέσεις, η Αστυνομία προτίθεται να πάρει καταθέσεις και από άλλα άτομα. «Αξιολογούνται ορισμένες πληροφορίες και λαμβάνονται καταθέσεις από πρόσωπα, τα οποία ενδεχομένως να είχαν έρθει σ’ επαφή με τους δύο ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους, με στόχο να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι εξετάσεις της Αστυνομίας και να εξακριβωθεί ποια αδικήματα προκύπτουν και από ποια πρόσωπα», συμπλήρωσε.

«Πόρτα» από Ανώτατο

Στο μεταξύ, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση που υπέβαλε ο 53χρονος γιατρός για προνομιακό ένταλμα (certiorari) ακύρωσης του διατάγματος που είχε εκδώσει το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών του δεδομένων, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγει η Αστυνομία.

Το σκεπτικό του Ανωτάτου, απορρίπτοντας την αίτηση του 53χρονου γιατρού, ήταν ότι το επαρχιακό δικαστήριο δεν υπέπεσε σε σφάλμα διατάσσοντας την έκδοση του διατάγματος αποκάλυψης των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του αιτητή και πως δεν συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος έγκρισης του υπό αναφορά αιτήματος του υπόπτου γιατρού. Ως εκ τούτου, η Αστυνομία προχωρεί κανονικά με τις έρευνές της σε σχέση με τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του υπόπτου.

Θυμίζουμε, ότι ο γιατρός αυτός είχε συλληφθεί στις 6 περασμένου Αυγούστου και προφυλακίστηκε δύο φορές σχετικά με τη γνωστή υπόθεση έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού σε ασθενείς του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top