ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Υπάρχει ενδεχόμενο και για τέταρτη δόση εμβολίου - Τι απάντησε για νέα μέτρα τον χειμώνα - ΒΙΝΤΕΟ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Υπάρχει ενδεχόμενο και για τέταρτη δόση εμβολίου - Τι απάντησε για νέα μέτρα τον χειμώνα - ΒΙΝΤΕΟ

«Ελπίζουμε ότι θα αποφύγουμε μια νέα έξαρση τώρα το φθινόπωρο», δήλωσε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ. Πέτρος Καραγιάνης.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ο Δρ. Καραγιάννης, ανέφερε πως λόγω των μέτρων που τηρούνται στα σχολεία, αλλά και το ότι κάποια παιδιά της μέσης εκπαίδευσης εμβολιάζονται, τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά χωρίς να υπάρξουν αλυσίδες μετάδοσης.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο της 4ης δόσης εμβολίου, το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας υπογράμμισε ότι μπορεί να υπάρξει ανάγκη χορήγησης της, τουλάχιστον σε κάποιες ηλικιακές ομάδες, αυτό όπως τόνισε θα εξαρτηθεί από τις μεταλλάξεις του ιού.

Την ίδια ώρα, απάντησε και σε ερώτηση που αφορούσε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, δηλώνοντας πως είναι απομακρυσμένο από τα πλάνο ένα νέο lockdown, χωρίς ωστόσο να το αποκλείσει, αναφέροντας για ακόμη μια φορά πως όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει στα όσα ακούγονται για νέο lockdown στην Βρετανία, ο Δρ Καραγιάννης ανέφερε πως αυτό έγινε γιατί εκεί χαλάρωσαν τα μέτρα πολύ πιο γρήγορα, σημειώνοντας πως η υψηλή εμβολιαστική κάλυψη που υπάρχει στην χώρα δεν το δικαιολογεί.

Δείτε εδώ το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top