Ενώπιον του Υπουργικού η πρόταση για τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Ενώπιον του Υπουργικού η πρόταση για τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου τίθεται σήμερα από τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, η πρόταση για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.


Η πρόταση συζητήθηκε και ετοιμάστηκε σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Υπουργείο Υγείας, υπό τον κ. Χατζηπαντέλα, στην οποία συμμετείχαν υπηρεσιακοί του Υπουργείου Υγείας, καθώς και μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ).

Σύμφωνα τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ η Κυβέρνηση και στην πλειοψηφία τους τα μέλη της ΣΕΕ αποφάσισαν όπως προχωρήσει άμεσα στην Κύπρο η χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, αφού το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν οι νοσηλείες ηλικιωμένων με Covid στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, κάτι που δείχνει πως έχει  μειωθεί το ποσοστό ανοσίας σε κάποιες ομάδες του πληθυσμού.

Για το θέμα επρόκειτο να ζητηθεί γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία, ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει νομικό κώλυμα.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πότε έρχεται Κύπρο η Ολγκίν - «Κλείδωσαν» οι συναντήσεις με ΠτΔ και Έρχιουρμαν

Πότε έρχεται Κύπρο η Ολγκίν - «Κλείδωσαν» οι συναντήσεις με ΠτΔ και Έρχιουρμαν

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο την επόμενη εβδομάδα και θα έχει συναντήσεις με τους δύο ηγέτες την Τρίτη, 27 Ιανουαρίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος των ΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ.

BEST OF TOTHEMAONLINE