ΠτΔ: Έλαβε πρόσκληση να προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων - «Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Μια ιστορική στιγμή»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

«Θα χρειαστούμε τόσο τα εμβόλια, όσο και τα φάρμακα για να νικήσουμε τον ιό», έγραψε ο Μπουρλά.
Όπως ανακοίνωσε η Pfizer, στην συγκεκριμένη φάση θα μετάσχουν 1.140 εθελοντές, οι οποίοι θα λάβουν είτε το σκεύασμα, είτε το placebo, κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες, προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του.
Αν οι κλινικές μελέτες κριθούν επιτυχημένες, η εταιρεία εκτιμά ότι οι ασθενείς θα έχουν στην διάθεσή τους ένα φάρμακο που θα λαμβάνεται από το στόμα και το οποίο θα μπορούσε να συνταγογραφείται με την πρώτη ένδειξη της λοίμωξης, χωρίς να απαιτείται η εισαγωγή στο νοσοκομείο για την θεραπεία.
Σε παλαιότερες ενημερώσεις της, η εταιρεία ανέφερε ότι θα μπορούσε να έχει το φάρμακο διαθέσιμο στην αγορά ως τα τέλη του 2021.
Πηγή: protothema.gr
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




