Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων σε επίπεδο υπουργών Άμυνας - Στη Λιουμπλιάνα μεταβαίνει ο Πετρίδης

Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων σε επίπεδο υπουργών Άμυνας - Στη Λιουμπλιάνα μεταβαίνει ο Πετρίδης

Στη Λιουμπλιάνα μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, για να συμμετάσχει στο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας.

Κατά τη συνάντηση οι Υπουργοί Άμυνας θα συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν και θα συνεχίσουν τη συζήτηση για την ανάπτυξη της Στρατηγικής Πυξίδας για την ασφάλεια και την άμυνα της ΕΕ, εστιάζοντας στους τρόπους ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των πολιτικοστρατιωτικών δομών των κρατών μελών και της ΕΕ, στους τομείς των υβριδικών απειλών, του κυβερνοπολέμου, της θαλάσσιας ασφάλειας, των επικοινωνιών, της κλιματικής αλλαγής και της διαχείρισης κρίσεων.

Κατά τη συνεδρία θα συζητηθούν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στις περιοχές όπου η ΕΕ έχει ανεπτυγμένες επιχειρήσεις και αποστολές, και ειδικότερα στην υποσαχάρια Αφρική, τη Μοζαμβίκη, τη Λιβύη και τα Δυτικά Βαλκάνια. 

Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με γεύμα εργασίας, παρουσία  του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ και του Βοηθού Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών όπου θα συζητηθεί η αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των τριών οργανισμών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Προτεραιότητα Κυπριακής Προεδρίας η ενίσχυση προσπάθειας για στρατηγική αυτονομία ΕΕ»

ΠτΔ: «Προτεραιότητα Κυπριακής Προεδρίας η ενίσχυση προσπάθειας για στρατηγική αυτονομία ΕΕ»

Η ενίσχυση της μεγάλης προσπάθειας για επίτευξη της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί την υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα της Κυπριακής Προεδρίας, επεσήμανε, αναφερόμενος στην επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις το πρωί της Παρασκευής μετά την ολονύχτια συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE