Τελετουργικό μνήμης με χτυπήματα στο στήθος έλαβε χώρα στην Κύπρο – ΒΙΝΤΕΟ  

Τελετουργικό μνήμης με χτυπήματα στο στήθος έλαβε χώρα στην Κύπρο – ΒΙΝΤΕΟ  

Ένα αλλιώτικο τελετουργικό έλαβε χώρα στην Κύπρο με κύριο χαρακτηριστικό το χτύπημα στο στήθος. Πλήθος ανθρώπων στην Πάφο μαζεύτηκαν να τιμήσουν τους νεκρούς τους σε μια τελετή μνήμης εκφράζοντας συναισθήματα θλίψης. 

Το azadari γνωστό και ως πένθος του Μουχάραμ είναι ένα σύνολο τελετουργιών μνήμης που τηρούνται κυρίως από τους Σιίτες και τους Σουφιστές και σημαίνονται από όλους τους Μουσουλμάνους. Η μνήμη πέφτει στο Μουχάραμ, τον πρώτο μήνα του ισλαμικού ημερολογίου.

Οι Σιίτες θρηνούν κατά τη διάρκεια του Μουχάραμ, αν και οι Σουνίτες το κάνουν σε πολύ μικρότερο βαθμό. Η αφήγηση, το κλάμα και το χτύπημα στο στήθος, η μαύρη, μερική νηστεία, οι πομπές στο δρόμο και οι αναπαραστάσεις της Μάχης της Καρμπάλα αποτελούν το επίκεντρο των εορτασμών.

Η έκφραση θλίψης με χτύπημα στο στήθος από Σιίτες μουσουλμάνους είναι γνωστή ως latmya, latmaya ή latmia στις αραβο-περσικές χώρες. Στην Ινδία και το Πακιστάν ονομάζεται matam ή matam-dari/sina aannee (χτύπημα στο στήθος).

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανοίγει ο δρόμος για το «Αφροδίτη»: Τέλος Μαρτίου οι εξελίξεις σύμφωνα με το Ισραήλ

Ανοίγει ο δρόμος για το «Αφροδίτη»: Τέλος Μαρτίου οι εξελίξεις σύμφωνα με το Ισραήλ

Στα τέλη Μαρτίου εκτιμά ο Πρέσβης του Ισραήλ στη Λευκωσία ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία για την αξιοποίηση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στην κυπριακή ΑΟΖ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το χρονοδιάγραμμα παραμένει ανοιχτό.

BEST OF TOTHEMAONLINE