ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το «υπουργείο εσωτερικών» διανέμει «υπηκοότητες»

Το «υπουργείο εσωτερικών» διανέμει «υπηκοότητες»

Κάτω από τον τίτλο, «Κάθε μέρα 200 νέοι πολίτες», η "Αβρούπα" γράφει ότι το «υπουργείο εσωτερικών» διανέμει «υπηκοότητες» με έντονους ρυθμούς κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και ότι η «κυβέρνηση» δεν απαντά στα ερωτήματα που τίθενται σε σχέση με τις «υπηκοότητες».

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο "βουλευτής" του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), Ασίμ Ακάνσοϊ ανέφερε ότι «φτάνουν στα αυτιά μας πληροφορίες ότι το Υπουργείο Εσωτερικών παραχωρεί υπηκοότητες με εντατικό τρόπο εδώ και ορισμένο χρονικό διάστημα. Περιμένει αναπάντητο εδώ και τρεις μήνες το ερώτημα, που υπέβαλα γραπτώς αναφορικά με το πόσα άτομα υπάρχουν στη λίστα αναμονής όσον αφορά τα χρόνια σε σχέση με τις άδειες εργασίας».

Όπως δεν γίνεται καμία δήλωση από το αρμόδιο «υπουργείο» για τις υπηκοότητες, που δίδονται, συνέχισε, έτσι και ο "πρωθυπουργός" κ. Σανέρ διατηρεί τη σιωπή του.

«Είναι ορθές οι πληροφορίες ότι δίδεται υπηκοότητα σε 200 άτομα την ημέρα με έγκριση του υπουργείου; Ανησυχεί η κοινή γνώμη. Πρέπει γρήγορα να μοιραστούν με την κοινή γνώμη πληροφορίες που στηρίζονται στις πραγματικότητες», συμπλήρωσε.

Αλλοδαποί οι 315 από τους 584 κατάδικους στα κατεχόμενα

Κάτω από τον τίτλο «315 από τους 584 κατάδικους από 40 διαφορετικές χώρες», η τ/κ εφημερίδα "Γενί Ντουζέν" γράφει ότι από ξένες χώρες προέρχεται η πλειοψηφία των κρατουμένων και των καταδίκων στις φυλακές στην κατεχόμενη Λευκωσία, που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στη ζήτηση λόγω του αυξημένου πληθυσμού τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε η εφημερίδα από πηγές των φυλακών, οι 315 από τους 584 κρατούμενους και κατάδικους που βρίσκονται στις φυλακές προέρχονται από πέραν των 40 χωρών και 146 κατάγονται από την Τουρκία. Οι υπόλοιποι 269 είναι άτομα που κατέχουν την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους είτε διπλή «υπηκοότητα», δηλαδή και των κατεχομένων και της Τουρκίας.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top