ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ελεύθερος αφέθηκε ο 53χρονος γιατρός με τα ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού - Όλα τα νεότερα

Ελεύθερος αφέθηκε ο 53χρονος γιατρός με τα ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού - Όλα τα νεότερα

Ελεύθερος αφέθηκε χθες βράδυ, χωρίς να κατηγορηθεί γραπτώς, ο 53χρονος γιατρός από την Λάρνακα, ο οποίος συνελήφθη για ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ασθενής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμη οι έρευνες των ανακριτών, ωστόσο δεν αναμένεται ανανέωση της κράτησης του από το Δικαστήριο πριν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις εναντίον του.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 6 Αυγούστου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από πατέρα 41 ετών ασθενή από την Αραδίππου, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση λόγω της νόσου COVID-19, ότι πληροφορήθηκε πως ο γιος του εκμυστηρεύτηκε σε νοσηλευτικό προσωπικό στην ΜΕΘ του ΓΝ Αμμοχώστου ότι παρά το ότι είχε εξασφαλίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού για την νόσο δεν είχε πραγματικά εμβολιαστεί.

Όπως ανέφερε ο πατέρας του ασθενή, ο προσωπικός ιατρός του γιού του και το πρόσωπο που του εξέδωσε το εν λόγω πιστοποιητικό είναι ο ύποπτος.
Διενεργήθηκαν εξετάσεις μέσω της Διευθύντριας Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας όπου διαπιστώθηκε ότι ο 41 ετών ασθενής είναι καταχωρημένος στο σύστημα του ΟΑΥ ως εμβολιασμένος με το εμβόλιο AstraZeneca από τον ύποπτο, ο οποίος είναι καταχωρημένος ως προσωπικός του γιατρός στο ΓεΣΥ.

Έγιναν εξετάσεις και εντοπίστηκε νοσηλεύτρια της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου από την οποία λήφθηκε κατάθεση στην οποία αναφέρει ότι πριν την διασωλήνωση του ο ασθενής ερωτώμενος κατά πόσο είναι εμβολιασμένος αυτός απάντησε «μακάρι να ήμουν εμβολιασμένος», γεγονός για το οποίο ενημέρωσε το ιατρικό προσωπικό ώστε να ενημερωθούν και οι οικείοι του.

Εξασφαλίστηκε επιπρόσθετη μαρτυρία από άλλο νοσηλευτή ο οποίος κατά την εισαγωγή του ασθενή στην ΜΕΘ στις 2 Αυγούστου τον ρώτησε κατά πόσο είχε εμβολιαστεί και ο ασθενής σε άσχημη κατάσταση του παραδέχθηκε ότι δεν είχε εμβολιαστει και του είπε ότι αν πάνε όλα καλά θα εμβολιαστεί με πέντε εμβόλια όταν εξέλθει του νοσοκομείου.

Επιπρόσθετη μαρτυρία εξασφαλίστηκε και από πνευμονολόγο της ΜΕΘ του ΓΝ Αμμοχώστου, σύμφωνα με την οποία κατά την εισαγωγή του ασθενή στην ΜΕΘ στις 2 Αυγούστου ερωτώμενος κατά πόσο είναι εμβολιασμένος του απάντησε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν είχε εμβολιαστεί. Από έλεγχο στον φάκελο του διαπίστωσε ότι κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο στις 31 Ιουλίου δήλωσε ότι ήταν εμβολιασμένος και με τις δυο δόσεις. Μετά την δήλωση του ο Πνευμονολόγος διέγραψε την φράση AstraZeneca 2 δόσεις και ανέγραψε την φράση Δεν είναι εμβολιασμένος.

Περαιτέρω λήφθηκε κατάθεση από λειτουργό του ΟΑΥ όπου εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι στις 26 Απριλίου ο ύποπτος έλαβε κατόπιν αίτησης του εξουσιοδότηση από τον ΟΑΥ για διενέργεια εμβολιασμών με το σκεύασμα της AstraZeneca. Από τις 26 Απριλίου μέχρι σήμερα ο ύποπτος παρήγγειλε συνολικά 170 δόσεις εμβολίου AstraZeneca ενώ φαίνεται μέσω του συστήματος να εμβολιάστηκαν 102 ασθενείς στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο 41 ετών ασθενής ενώ μέσω του αρχείου του ΟΑΥ φαίνεται ότι ο ύποπτος έχει στην κατοχή του ακόμα 68 σκευάσματα εμβολίου.

Αναφέρθηκε επίσης ότι η σύζυγος του ασθενή ανέφερε σε μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας ότι κατά τον χρόνο της 1ης δόσης εμβολιασμού του συζύγου της μετέβηκαν μαζί στο ιατρείο του υπόπτου όπου κατά την διάρκεια του εμβολιασμού της ζητήθηκε από τον ύποπτο να παραμείνει εκτός του ιατρείου. Με το πέρας του εμβολιασμού ο σύζυγος της εξήλθε του ιατρείου με τον ύποπτο και της ανέφεραν ότι προχώρησαν στην πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca και ο σύζυγος της, της υπόδειξε το πιστοποιητικό εμβολιασμού που του χορήγησε ο ύποπτος.

Να σημειωθεί ότι από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι δυο ακόμη ασθενείς που φαίνεται ότι είναι δηλωμένοι ως εμβολιασμένοι μέσω του υπόπτου βρίσκονται στο ΓΝ Αμμοχώστου ο ένας διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση και ο άλλος εισήχθη με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή.

Περαιτέρω λήφθηκε ηλεκτρονική αλληλογραφία από τον ΟΑΥ η οποία επιβεβαιώνει τις υποψίες σε σχέση με τον ασθενή που είναι διασωληνωμένος ότι κατέχει πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον ύππτο πληροφόρηση που σύμφωνα με την αλληλογραφία δόθηκε από την σύζυγο του ασθενή.

Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος είναι καταχωρημένος στον κατάλογο του Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου Κύπρου και έχει συμβληθεί με το ΓεΣΥ ως προσωπικός ιατρός.

Στις 6 Αυγούστου, το βράδυ, ο ύποπτος συνελήφθηκε από μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας στην οικία του στην Αραδίππου δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top