ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αρνείται ανάμειξη στα αδικήματα ο 53χρονος γιατρός - «Μακάρι να ήμουν εμβολιασμένος», δήλωσε ο 41χρονος

Αρνείται ανάμειξη στα αδικήματα ο 53χρονος γιατρός - «Μακάρι να ήμουν εμβολιασμένος», δήλωσε ο 41χρονος

Την επταήμερη προσωποκράτηση του γιατρού διέταξε του Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για διευκόλυνση των αστυνομικών εξετάσεων σε σχέση με υπόθεση πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας παρουσιάστηκε σήμερα στις 10 το πρωί ο 53 ετών γιατρός εναντίον του οποίου, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπάρχει μαρτυρία που παρέχει εύλογη βάση για υποψία ότι ενέχεται σε υπόθεση που αφορά 6 αδικήματα αυτά της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίες επίσημου εγγράφου, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, άλλες αμελείς πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη και παραβάσεις του περί Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμου.

Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν την περίοδο 26 Απριλίου με 6 Αυγούστου 2021.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου από τις αστυνομικές αρχές, στις 6 Αυγούστου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από πατέρα 41 ετών ασθενή από την Αραδίππου, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση λόγω της νόσου COVID-19, ότι πληροφορήθηκε πως ο γιος του εκμυστηρεύτηκε σε νοσηλευτικό προσωπικό στην ΜΕΘ του ΓΝ Αμμοχώστου ότι παρά το ότι είχε εξασφαλίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού για την νόσο δεν είχε πραγματικά εμβολιαστεί. Όπως ανέφερε ο πατέρας του ασθενή, ο προσωπικός ιατρός του γιού του και το πρόσωπο που του εξέδωσε το εν λόγω πιστοποιητικό είναι ο ύποπτος.



Διενεργήθηκαν εξετάσεις μέσω της Διευθύντριας Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας όπου διαπιστώθηκε ότι ο 41 ετών ασθενής είναι καταχωρημένος στο σύστημα του ΟΑΥ ως εμβολιασμένος με το εμβόλιο AstraZeneca από τον ύποπτο, ο οποίος είναι καταχωρημένος ως προσωπικός του γιατρός στο ΓεΣΥ.

Έγιναν εξετάσεις και εντοπίστηκε νοσηλεύτρια της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου από την οποία λήφθηκε κατάθεση στην οποία αναφέρει ότι πριν την διασωλήνωση του ο ασθενής ερωτώμενος κατά πόσο είναι εμβολιασμένος αυτός απάντησε «μακάρι να ήμουν εμβολιασμένος», γεγονός για το οποίο ενημέρωσε το ιατρικό προσωπικό ώστε να ενημερωθούν και οι οικείοι του.

Εξασφαλίστηκε επιπρόσθετη μαρτυρία από άλλο νοσηλευτή ο οποίος κατά την εισαγωγή του ασθενή στην ΜΕΘ στις 2 Αυγούστου τον ρώτησε κατά πόσο είχε εμβολιαστεί και ο ασθενής σε άσχημη κατάσταση του παραδέχθηκε ότι δεν είχε εμβολιαστει και του είπε ότι αν πάνε όλα καλά θα εμβολιαστεί με πέντε εμβόλια όταν εξέλθει του νοσοκομείου.

Επιπρόσθετη μαρτυρία εξασφαλίστηκε και από πνευμονολόγο της ΜΕΘ του ΓΝ Αμμοχώστου, σύμφωνα με την οποία κατά την εισαγωγή του ασθενή στην ΜΕΘ στις 2 Αυγούστου ερωτώμενος κατά πόσο είναι εμβολιασμένος του απάντησε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν είχε εμβολιαστεί. Από έλεγχο στον φάκελο του διαπίστωσε ότι κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο στις 31 Ιουλίου δήλωσε ότι ήταν εμβολιασμένος και με τις δυο δόσεις. Μετά την δήλωση του ο Πνευμονολόγος διέγραψε την φράση AstraZeneca 2 δόσεις και ανέγραψε την φράση Δεν είναι εμβολιασμένος.

Περαιτέρω λήφθηκε κατάθεση από λειτουργό του ΟΑΥ όπου εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι στις 26 Απριλίου ο ύποπτος έλαβε κατόπιν αίτησης του εξουσιοδότηση από τον ΟΑΥ για διενέργεια εμβολιασμών με το σκεύασμα της AstraZeneca. Από τις 26 Απριλίου μέχρι σήμερα ο ύποπτος παρήγγειλε συνολικά 170 δόσεις εμβολίου AstraZeneca ενώ φαίνεται μέσω του συστήματος να εμβολιάστηκαν 102 ασθενείς στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο 41 ετών ασθενής ενώ μέσω του αρχείου του ΟΑΥ φαίνεται ότι ο ύποπτος έχει στην κατοχή του ακόμα 68 σκευάσματα εμβολίου.

Αναφέρθηκε επίσης ότι η σύζυγος του ασθενή ανέφερε σε μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας ότι κατά τον χρόνο της 1ης δόσης εμβολιασμού του συζύγου της μετέβηκαν μαζί στο ιατρείο του υπόπτου όπου κατά την διάρκεια του εμβολιασμού της ζητήθηκε από τον ύποπτο να παραμείνει εκτός του ιατρείου. Με το πέρας του εμβολιασμού ο σύζυγος της εξήλθε του ιατρείου με τον ύποπτο και της ανέφεραν ότι προχώρησαν στην πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca και ο σύζυγος της, της υπόδειξε το πιστοποιητικό εμβολιασμού που του χορήγησε ο ύποπτος.

Να σημειωθεί ότι από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι δυο ακόμη ασθενείς που φαίνεται ότι είναι δηλωμένοι ως εμβολιασμένοι μέσω του υπόπτου βρίσκονται στο ΓΝ Αμμοχώστου ο ένας διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση και ο άλλος εισήχθη με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή.

Περαιτέρω λήφθηκε ηλεκτρονική αλληλογραφία από τον ΟΑΥ η οποία επιβεβαιώνει τις υποψίες σε σχέση με τον ασθενή που είναι διασωληνωμένος ότι κατέχει πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον ύππτο πληροφόρηση που σύμφωνα με την αλληλογραφία δόθηκε από την σύζυγο του ασθενή.

Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος είναι καταχωρημένος στον κατάλογο του Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου Κύπρου και έχει συμβληθεί με το ΓεΣΥ ως προσωπικός ιατρός.

Στις 6 Αυγούστου, το βράδυ, ο ύποπτος συνελήφθηκε από μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας στην οικία του στην Αραδίππου δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης.

Ακολούθως την ίδια μέρα διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του υπόπτου και στα οχήματα του κατόπιν γραπτής συγκατάθεσης του όπου εντοπίστηκε και παραλήφθηκε αριθμός τεκμηρίων μεταξύ των οποίων ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, διάφορα έγγραφα και 5 χάρτινα κιβώτια με γυάλινα μπουκάλια με υγρή ύλη και άλλα συνολικά 7 μπουκάλια γυάλινα με υγρή ύλη που εντοπίστηκαν στο όχημα του και στην αποθήκη του.

Την ίδια ημέρα διενεργήθηκε έρευνα στο ιατρείο του υπόπτου στην Λάρνακα όπου εντοπίστηκε και παραλήφθηκε αριθμός τεκμηρίων. Μεταξύ των τεκμηρίων που παραλήφθηκαν είναι γυάλινα μπουκάλια με υγρή ύλη μικρά μπουκάλια σκευασμάτων και διάφορα έγγραφα.

Ο ύποπτος ανακρινόμενος αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξη στα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν από την Αστυνομία στο Δικαστήριο, πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση της οποίας οι εξετάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και υπολείπεται μεγάλο ανακριτικό έργο, αφού θα ληφθούν πέραν των 120 καταθέσεων από 102 πρόσωπα οι οποίοι φαίνονται ότι έτυχαν εμβολιασμού από τον ύποπτο και είναι εγγεγραμμένα στο σύστημα του ΟΑΥ, από το οικογενειακό περιβάλλον του υπόπτου, από το οικογενειακό περιβάλλον του 41 ετών ασθενή, από το οικογενειακό περιβάλλον των δυο ασθενών που βρίσκονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς στην Αμμόχωστο και από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς.

Ο ύποπτος θα ανακριθεί και θα διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του ενώ αναμένεται να αξιολογηθούν και να εξεταστούν όλα τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στην οικία και στο ιατρείο του. Θα γίνουν εξετάσεις από το Δικανικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Δεδομένων επί του ηλεκτρονικού υπολογιστή που παραλήφθηκε και θα εξαχθούν δεδομένα που σχετίζονται με την υπό διερεύνηση υπόθεση.

Αναμένεται να εξασφαλιστούν διατάγματα αποκάλυψης τραπεζικών λογαριασμών του υπόπτου αφού υπάρχει πληροφορία ότι ο ύποπτος για την έκδοση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμών χρηματιζόταν από πρόσωπα που ήθελαν να εξασφαλίσουν το πιστοποιητικό χωρίς να εμβολιαστούν.

Αναζητούνται σκευάσματα εμβολίων που σύμφωνα με μαρτυρία κατέχει ο ύποπτος και θα εξεταστούν σκευάσματα με υγρή ύλη που εντοπίστηκαν στην οικία και στο ιατρείο του υπόπτου για να εξακριβωθεί το είδος της ύλης που περιέχεται. Αναμένεται να διενεργηθεί ακόμη μια έρευνα από την οποία δυνατό να προκύψουν και άλλα τεκμήρια.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για πρωτοφανή υπόθεση που αφορά την διάπραξη πολύ σοβαρών αδικημάτων για τα οποία υπάρχει εύλογη υποψία ότι ο ύποπτος ενέχεται.

Ζητώντας την κράτηση του υπόπτου, ανφέρθηκε ότι τυχόν απόλυσή του δυνατόν να επηρεάσει δυσμενώς το ανακριτικό έργο αφού είναι δυνατό να επηρεάσει μάρτυρες ή μαρτυρία ή να καταστρέψει τεκμήρια που σχετίζονται με την υπόθεση.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του 53χρονου δεν προέβη σε αντεξέταση και δεν έφερε καμία ένσταση στην κράτηση και στον χρόνο κράτησης του πελάτη του και ανέφερε στο δικαστήριο πως ο πελάτης του σε καμία περίπτωση δεν έχει την οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση και θα είναι υποβοηθητικός στο ανακριτικό έργο της Αστυνομίας.

Ζήτησε από το δικαστήριο όπως ο γιατρός εξακολουθήσει να έχει επικοινωνία με ασθενείς πελάτες του που η θεραπεία τους είναι σε εξέλιξη υπό την ευθύνη του.

Ανέφερε επίσης πως ο πελάτης του δέχθηκε απειλή από οικογένεια ασθενή του και ζήτησε όπως δώσει κατάθεση για το περιστατικό στην Αστυνομία.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας για 7ημερη προσωποκράτηση του υπόπτου.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top