Koρυφώνεται σήμερα στο Ανώτατο η διαμάχη Γενικού Εισαγγελέα και Bοηθού Γενικού Εισαγγελέα

Koρυφώνεται σήμερα στο Ανώτατο η διαμάχη Γενικού Εισαγγελέα και Bοηθού Γενικού Εισαγγελέα

Το Ανώτατο Δικαστήριο, ως Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, εξετάζει σήμερα το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για διαθεσιμότητα και απόλυση του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με την αίτηση, η ανάρμοστη συμπεριφορά του κυρίου Ερωτοκρίτου αφορά πράξεις, ενέργειες και δηλώσεις του, αμέσως μετά την ανακοίνωση του πορίσματος Καλλή. Αναφέρεται επίσης σε υποθέσεις που αφορούν επιβολή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, τις οποίες χειρίστηκε ο κύριος Ερωτοκρίτου, υπό συνθήκες που υποδηλώνουν σύγκρουση συμφέροντος.

Το χειρισμό της αίτησης εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη έχουν αναλάβει οι δικηγόροι Χρίστος Κληρίδης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης και Αχιλλέας Αιμιλιανίδης.

Αύριο στο επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αρχίζει η εκδίκαση της ποινικής υπόθεσης που καταχώρησε εναντίον του Ρικκου Ερωτοκρίτου και τριών άλλων η Νομική Υπηρεσία. Η ποινική υπόθεση στηρίχθηκε στη βάση του πορίσματος Καλλή.

Στο κατηγορητήριο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται κατηγορίες δεκασμού, δωροληψίας, δωροδοκίας και κατάχρησης εξουσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η κίνηση Βαρνάβα στο ΔΗΚΟ και το μεγάλο στοίχημα Νικόλα για την κυριαρχία στο Κέντρο

Η κίνηση Βαρνάβα στο ΔΗΚΟ και το μεγάλο στοίχημα Νικόλα για την κυριαρχία στο Κέντρο

Το Δημοκρατικό Κόμμα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε μια δύσκολη πολιτική πραγματικότητα που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Από κόμμα–ρυθμιστή των εξελίξεων, με καθοριστικό ρόλο στη διακυβέρνηση του τόπου, το ΔΗΚΟ κατατάσσεται πλέον –σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις– στην τέταρτη θέση, πίσω από το ΕΛΑΜ.

BEST OF TOTHEMAONLINE

50 χρόνια άριστοι!

50 χρόνια άριστοι!