ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Έκρηξη ανησυχίας ενόψει Δεκαπενταυγούστου - Επί ποδός οι επιδημιολόγοι για νέα μέτρα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Έκρηξη ανησυχίας ενόψει Δεκαπενταυγούστου - Επί ποδός οι επιδημιολόγοι για νέα μέτρα

Δε λέει να κοπάσει η ανησυχία που έχει πλημμυρίσει τις τάξεις της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας μετά τις συνεχείς εισροές σοβαρά νοσούντων σε ΜΕΘ και ΜΑΦ.

Παρά την όποια σταθεροποίηση παρατηρείται στον αριθμό των κρουσμάτων ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ και ΜΑΦ αυξάνεται συνεχώς ενώ οι διασωληνομένοι έφτασαν τους 50.

Το πρόβλημα διογκώνεται ακόμη περισσότερο εάν αναλογιστούμε ότι έχουν γεμίσει και οι 35 κλίνες των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων μη παρέχοντας πλέον την δυνατότητα να φιλοξενήσουν άλλους ασθενείς. Η προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διαφύλαξη του συστήματος υγείας είναι τιτάνια αφού γίνονται προσπάθειες για αποσυμφόρηση.

Πέραν όμως της διαθεσιμότητας των κλινών το πρόβλημα εστιάζεται και στη στελέχωση τους αφού δεν υπάρχει το απαιτούμενο εξειδικευμένο προσωπικό για να τις πλαισιώσει. Το πρόβλημα διογκώνεται εάν αναλογιστούμε την περίοδο διακοπών που διανύουμε και ιδιαίτερα την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε αφού είθισται ο δεκαπενταύγουστος να αποτελεί την περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου βρίσκεται με άδεια.

Όπως μας αναφέρθηκε από μέλη της επιστημονικής ομάδας, υπάρχει έντονη ανησυχία για νέα έξαρση μετά το πέρας των ημερών αφού θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξει πολύ μεγάλος συγχρωτισμός τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Περαιτέρω επιδείνωση θα έχει ως αποτέλεσμα να φτάσει στα όρια του το σύστημα και δεν αποκλείεται να χρειαστεί η άμεση λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Πλέον με την εικόνα να παρουσιάζεται θολή και συγκεχυμένη -αφού από μέρα σε μέρα υπάρχει αρκετά μεγάλη απόκλιση στον αριθμό των τεστ- η επιστημονική συμβουλευτική ομάδα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις και τους δείκτες όντας έτοιμη να επέμβει με νέες συστάσεις και εισηγήσεις εάν αυτό καταστεί απαραίτητο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top