ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο κελί για επτά μέρες ο 53χρονος γιατρός για την υπόθεση πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού

Στο κελί για επτά μέρες ο 53χρονος γιατρός για την υπόθεση πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού

Διάταγμα 7ήμερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στο 53χρονο γιατρό, για την υπόθεση πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Ο γιατρός συνελήφθη χθες βράδυ από μέλη της αστυνομίας στην οικία του στη Λάρνακα στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία επίσημου εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αμελείς πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη και για παραβάσεις του περί του Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμου.

Σύμφωνα με την αστυνομία χθες 6 Αυγούστου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από πολίτη ο οποίος διαμένει Λάρνακα πως ο γιός του (με ημερομηνία γέννησης 1980) βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου από 31 Ιουλίου σε σοβαρή κατάσταση λόγω της COVID-19.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του άνδρα 41 ετών οι γιατροί προχώρησαν στην διασωλήνωση του.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο στις 5 Αυγούστου πληροφορήθηκε πως ο γιος του εκμυστηρεύτηκε σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου ότι είχε εξασφαλίσει πιστοποιητικό εμβολιασμό κατά της νόσου ενώ στην πραγματικότητα δεν είχε εμβολιαστεί.

Από εξετάσεις διαπιστώθηκε πως όντως ο ασθενής το εκμυστηρεύτηκε σε γιατρό και νοσηλευτές ότι δεν είναι εμβολιασμένος.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο ο συγκεκριμένος γενικός ιατρός ηλικίας 53 ετών στην Λάρνακα ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στο ΓεΣΥ ως προσωπικός γιατρός φαίνεται να καταχώρησε τον 41 ετών ασθενή στο σύστημα του ΟΑΥ ως εμβολιασμένο χωρίς ωστόσο να τον εμβολιάσει.

Να σημειωθεί ότι από άλλες εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι ακόμη ένας τουλάχιστον ασθενής φαίνεται να είναι εμβολιασμένος μέσω του εν λόγω ιατρού ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι εμβολιασμένος και νοσηλεύεται και αυτός στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Εξασφαλίστηκαν εντάλματα σύλληψης και έρευνας. Ο ιατρός συνελήφθη χθες βράδυ στις 2050 στην οικία του. Η αστυνομία προχώρησε σε έρευνες τόσο στην οικία όσο και στο ιατρείο του υπόπτου όπου και παραλήφθηκε από τους ανακριτές της υπόθεσης αριθμός τεκμηρίων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top