Πρόεδρος της Βουλής και Πρέσβης Κουβέιτ εξέφρασαν βούληση για αναβάθμιση των διμερών σχέσεων

Πρόεδρος της Βουλής και Πρέσβης Κουβέιτ εξέφρασαν βούληση για αναβάθμιση των διμερών σχέσεων

H εκατέρωθεν η κοινή βούληση για περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Κουβέιτ σε διάφορους τομείς και επίπεδα, εκφράστηκε κατά τη συνάντηση που είχε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου με τον Πρέσβη του Κουβέιτ στην Κύπρο Waleed Ahmad Al-Kandari.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε η σημασία της συνέχισης και περαιτέρω ενδυνάμωσης των ανταλλαγών μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου και Κουβέιτ και συζητήθηκαν συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη στάση αρχών του Κουβέιτ όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επίδειξης έμπρακτης διεθνούς στήριξης προς την Κύπρο, υπό το φως των εντεινόμενων τουρκικών προκλήσεων, ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Ιδιαίτερες δε ευχαριστήριες εξέφρασε για τη συνεισφορά του Κουβέιτ στο έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους.  «Η επικράτηση συνθηκών ειρήνης και σταθερότητας αποτελεί κοινό μας στόχο, προς όφελος των λαών μας και ολόκληρης της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε η κα Δημητρίου.

Ο κ.Al-Kandari επαναβεβαίωσε τη στήριξη του Κουβέιτ στις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση του κυπριακού προβλήματος, τονίζοντας την προσήλωση της χώρας του στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, ως εργαλείου για την προάσπιση των δικαιωμάτων ειδικότερα των μικρών κρατών και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών.
 
Αντηλλάγησαν, τέλος, απόψεις για την πορεία και τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 και τις προσπάθειες που καταβάλλονται προς αντιμετώπισή τους.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τραγωδία στα Τέμπη: Η ανάλυση πίσω από τις διαμαρτυρίες στην Κύπρο - «Μια κοινωνία που δεν είναι διατεθειμένη να μείνει σιωπηλή»

Τραγωδία στα Τέμπη: Η ανάλυση πίσω από τις διαμαρτυρίες στην Κύπρο - «Μια κοινωνία που δεν είναι διατεθειμένη να μείνει σιωπηλή»

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες σε διάφορες πόλεις της Κύπρου, διαμαρτυρόμενοι για την τραγωδία που σημειώθηκε στην Ελλάδα την 28η Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη, όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Με συνθήματα όπως «Δεν έχω οξυγόνο», οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την οργή και τη θλίψη τους, κάνοντας μια ηχηρή έκκληση για δικαιοσύνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE