ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ ΑΚΕΛ: «Μόνο με τη λύση μπορεί να τεθεί τέλος στους κινδύνους από την επιθετική πολιτική Τουρκίας»

ΓΓ ΑΚΕΛ: «Μόνο με τη λύση μπορεί να τεθεί τέλος στους κινδύνους από την επιθετική πολιτική Τουρκίας»

Μόνο με τη λύση του Κυπριακού μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στους κινδύνους, που προκαλεί η επιθετική πολιτική της Τουρκίας δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος μιλούσε χθες βράδυ σε επαρχιακή εκδήλωση του κόμματος στη Λάρνακα, στον δημοτικό κήπο της πόλης, στο πλαίσιο διεξαγωγής μιας πρώτης συζήτησης σε μια πορεία προς τον λαό, που εγκαινίασε το ΑΚΕΛ μετά τη διεξαγωγή του 23 συνεδρίου του κόμματος.

 

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως όσους συμμετέχουν στις συναντήσεις που πραγματοποιεί το ΑΚΕΛ αυτό το διάστημα σε όλες τις επαρχίες, τους ενώνει μια κοινή έγνοια, το αύριο για τον τόπο και ασφαλώς το μέλλον του κόμματος και του κινήματος, τα οποία, ανέφερε, θεωρεί συνυφασμένα.

Αυτός ο τόπος για να έχει μέλλον και αύριο χρειάζεται να έχει ένα ισχυρό ΑΚΕΛ και μια ισχυρή Αριστερά, είπε. "Αυτό δείχνει η ιστορία, αυτό απέδειξε η ιστορία και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς ως νέα ηγεσία μετά από το συνέδριο και ασφαλώς για το ΑΚΕΛ πάντα ήταν, είναι και θα είναι στόχος η διασφάλιση του μέλλοντος του τόπου και του λαού".

Οι ώρες είναι κρίσιμες για το Κυπριακό, είπε, γιατί η Τουρκία έχει αναβαθμίσει την προκλητικότητα της και προσπαθεί να προκαλέσει νέα προβλήματα με νέα τετελεσμένα στην περιοχή της Αμμοχώστου και που προηγουμένως δημιούργησε και ακόμα τα συντηρεί στον χώρο της κυπριακής ΑΟΖ.

Σε αυτές τις κρίσιμες λοιπόν ώρες, οι οποίες είναι οι δυσκολότερες, που έχουμε αντιμετωπίσει από το 1974, ο κ. Στεφάνου υπενθύμισε πως το ΑΚΕΛ παραμένει αταλάντευτα συνεπές, σταθερό ξεκάθαρα στο μοναδικό βιώσιμο μοντέλο λύσης, που είναι η ΔΔΟ με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Αυτή ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι η θέση του κόμματος, ανέφερε, με συνέπεια και συνέχεια.

Τα προβλήματα που βιώνουμε σήμερα, ανέφερε, είναι αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου αδιεξόδου του διαπραγματευτικού κενού και του ότι δεν έχει επιτευχθεί λύση μέχρι σήμερα. Συνεχίζοντας, ο κ. Στεφάνου είπε πως "όταν συζητάμε τις προκλήσεις της Τουρκίας, όταν ζητάμε τη συμπαράσταση του διεθνούς παράγοντα και την έμπρακτη αλληλεγγύη για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις και οι παρανομίες της Τουρκίας, δεν πρέπει να χάνουμε τη μεγάλη και καθοριστική εικόνα".

Αυτή είναι, σημείωσε, ότι μόνο με τη λύση του Κυπριακού μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στους κινδύνους, που προκαλεί η επιθετική πολιτική της Τουρκίας. Εάν εγκλωβιζόμαστε και εάν περιοριζόμαστε μόνο στην αντίδραση στα όσα κάνει η Τουρκία, είπε, τότε θα υποχρεωθούμε καθημερινά κάθε εβδομάδα και κάθε χρόνο να ζούμε αυτά που προκαλεί η Τουρκία με την παράνομη παρουσία της στην Κύπρο και τελικά θα οδηγηθούμε στην οριστική διχοτόμηση. "Και πλέον είμαστε πολύ κοντά στην οριστική διχοτόμηση", είπε.

Πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, είπε και ανέφερε ότι δεν είναι αρκετή η διαπίστωση και οι δηλώσεις, αλλά πρέπει να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες "για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε δυναμική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων".

Ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε το ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, "ο οποίος αρνείται να την αποδεχτεί και δικαίωμα του", και υπενθύμισε στον Πρόεδρο ότι "οι πολιτικές κρίνονται από τα αποτελέσματα τους και έχουμε βρεθεί μισό βήμα πολύ κοντά στην διχοτόμηση. Αυτό είναι που πρέπει να απασχολήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη αυτός θα κριθεί από την ιστορία και θα κριθεί πολύ αυστηρά εάν τελικά οδηγηθούμε στην οριστική διχοτόμηση".

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε στη συνέχεια για την πανδημία του κορωνοιού πως το ΑΚΕΛ, όπως στο Κυπριακό δεν κάνει αντιπολίτευση για χάριν της αντιπολίτευσης, έτσι και στην πανδημία, όμως δεν έδωσαν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση". Οι κυβερνητικοί χειρισμοί ελέγχονται για την αποτελεσματικότητα τους, κυρίως από τις παλινδρομήσεις σε μέτρα από τις αντιφάσεις και αστοχίες που σημειώθηκαν σε αποφάσεις από έλλειψη αναλογικότητας σε μέτρα από τον υπέρμετρο αυταρχισμό και την επιβολή της κυβέρνησης επί της κοινωνίας στα θέματα και της πανδημίας αντί της διαβούλευσης της συζήτησης του διαλόγου με την κοινωνία, ανέφερε.

Αυτό κάνει και τώρα με το θέμα των εμβολιασμών, είπε.

Αντί να ενημερώσει η κυβέρνηση τους πολίτες, να συζητήσει μαζί τους, να τους συμβουλεύσει, αντί να απαντήσει σε λογικές φοβίες και ανησυχίες, επιλέγει τον άμεσο ή τον έμμεσο εξαναγκασμό, που δεν μπορεί να δώσει αποτελέσματα και το μόνο αποτέλεσμα που δίνει είναι η πόλωση στην κοινωνία, πρόσθεσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.
Η θέση του κόμματός του, είπε, είναι ξεκάθαρη και σε αυτό το θέμα, ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος."Το λέει η επιστήμη και εμείς στηριζόμαστε στην επιστήμη. Το διακύβευμα επιστήμη ή σκοταδισμός έληξε με την Αναγέννηση και την Γαλλική Επανάσταση", ανέφερε.

Την ίδια ώρα, σημείωσε ο κ. Στεφάνου, προσπαθούν να κατανοήσουν και αυτούς που έχουν λογικές ανησυχίες για να δουλέψουν μαζί τους, αλλά αυτό είναι το πρώτιστο καθήκον και η ευθύνη της κυβέρνησης, "που επιτέλους πρέπει να αξιοποιήσει το επιστημονικό δυναμικό" για να κατέβει κάτω στην κοινωνία και να μιλήσει με την κοινωνία για να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μάστιγα.

Σε ό,τι αφορά ότι από την 1η Αυγούστου θα πληρώνονται τα rapid test, το ΑΚΕΛ καλεί, είπε, την κυβέρνηση "να ακούσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο οποίος πριν από μερικές ημέρες είχε συμβουλεύσει όλους όπως συνεχιστεί η μαζική παροχή δυνατότητας στους πολίτες για τα rapid test για να λειτουργεί και ως εργαλείο των κρουσμάτων που αυξάνονται παγκοσμίως εξαιτίας της μετάλλαξης του κορωνοϊού. "Η κυβέρνηση δεν ακούει τους πολίτες", ανέφερε.

Τέλος, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε την Κυβέρνηση την Παρασκευή, που θα συνέλθει ξανά το Υπουργικό Συμβούλιο, "επιτέλους να πάρει τις ορθές αποφάσεις για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση στην κοινωνία και αυτή την πόλωση η οποία έχει προκληθεί εξ υπαιτιότητας των χειρισμών των προσεγγίσεων και των πολιτικών της κυβέρνησης".

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη

• Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκαν οι 13 τροποποιήσεις για το δικαίωμα ψήφου από τα 17 - Δείτε αναλυτικά τι ισχύει

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Ανδρέας Γεωργίου-Σιμώνη Χριστοδούλου: Το φωτογραφικό άλμπουμ από το ταξίδι τους στην Ταϊλάνδη και τα καυτά φιλιά

• Απίστευτο περιστατικό στη Λεμεσό - Χαστούκισε ντελιβερά, του άρπαξε το κινητό και έγινε καπνός - Τι συνέβη



Γιατί ο Τατάρ θέλει να στείλει επιστολή στον ΓΓ ΟΗΕ πριν την κάθοδο της Ντι Κάρλο - Ολες οι λεπτομέρειες

Γιατί ο Τατάρ θέλει να στείλει επιστολή στον ΓΓ ΟΗΕ πριν την κάθοδο της Ντι Κάρλο - Ολες οι λεπτομέρειες

Επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ σκέφτεται να αποστείλει ο Ερσίν Τατάρ πριν από την κάθοδο της Αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, για να του εξηγήσει τις θέσεις του για τα όσα συζητήθηκαν και τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση των δύο ηγετών, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει «πώς θα του μεταφερθούν αυτά που συζητήθηκαν».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top