Διευκρινίσεις δίνει το Υπουργείο Εργασίας, απαντώντας στο ΑΚΕΛ για ΕΕΕ

Διευκρινίσεις δίνει το Υπουργείο Εργασίας, απαντώντας στο ΑΚΕΛ για ΕΕΕ

Διευκρινήσεις δίνει το Υπουργείο Εργασίας αναφορικά με την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για τις τοποθετήσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως για τον θεσμό του ΕΕΕ, αναφέροντας ότι οι όποιες καθυστερήσεις παρουσιάστηκαν στην εξέταση αιτήσεων για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, παρουσιάστηκαν μετά την έναρξη της πανδημίας covid-19 και η συντριπτική πλειοψηφία τους οφείλεται στα ελλιπή στοιχεία των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε περιπτώσεις με ιδιαίτερες συνθήκες όπου πιθανό να παρατηρηθεί η όποια καθυστέρηση, παρέχεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία έκτακτη οικονομική βοήθεια.

Για την καλύτερη επικοινωνία του κοινού με τις υπηρεσίες του ΥΕΠΚΑ έχει ήδη δρομολογηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής η δημιουργία Τηλεφωνικού Κέντρου Εξυπηρέτησης, για την υλοποίηση του οποίου θα προκηρυχθεί διαγωνισμός τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας.

Το Υπουργείο Εργασίας εν μέσω δύσκολων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία covid-19 απ’ την ημέρα εκδήλωσής της, δε σταμάτησε να εργάζεται μεθοδικά κι απρόσκοπτα για την καλύτερη στήριξη και εξυπηρέτηση εργαζομένων και πολιτών, προστίθεται.

«Ως εκ τούτου, τις εκτοξευθείσες βολές του ΑΚΕΛ κατά του υπουργείου και των υπηρεσιών του, τις θεωρούμε άδικες, ανυπόστατες και υποβολιμαίες» αναφέρεται καταληκτικά.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Σε μια συγκυρία κρίσιμη για την ευρωπαϊκή και την περιφερειακή γεωπολιτική σταθερότητα, η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα στην Κύπρο, συνιστά σαφές μήνυμα αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στις 12:30.