Ως μια απαστράπτουσα προσωπικότητα που λάμπρυνε τα ιδεώδη του αθλητισμού, που στρατεύτηκε στους αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία, χαρακτήρισε τον Λάκη Ψημολοφίτη, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.
«Και τα λόγια μοιάζουν φτωχά και ανήμπορα να περιγράψουν το ανάστημα και τις διαστάσεις της προσωπικότητας και της προσφοράς του Λάκη Ψημολοφίτη», ανέφερε ο κ. Ομήρου εκφωνώντας τον επικήδειο λόγο στην κηδεία του εκλιπόντος.
Σύμφωνα με τον κ. Ομήρου, αυτό που μπορεί με βεβαιότητα να λεχθεί είναι ότι ο Λάκης Ψημολοφίτης ως αθλητής, αθλητικός παράγοντας, εθνικός και κοινωνικός αγωνιστής αποτέλεσε την ιδανική σύζευξη αφοσίωσης στην ιδέα του ολυμπιακού ιδεώδους του αθλητισμού και εθνικής και κοινωνικής δράσης. Γιατί υπηρέτησε τη ζώσα κοινωνική, εθνική και κοινωνική πραγματικότητα.
Όπως είπε, ο Λάκης Ψημολοφίτης βρέθηκε στις επάλξεις του αντιαποικιακού – εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 55-59, στρατεύτηκε στον αγώνα για υπεράσπιση του κράτους από την επιχείρηση υπονόμευσης του με την τουρκοανταρσία του 1963-64, προέβαλε αντίσταση στην απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας το 1974 και στην τουρκική εισβολή που ακολούθησε.
«Οι χώροι της σκοποβολής στην Κύπρο και διεθνώς», συνέχισε,« οι κοινωνικές συνάξεις, οι συνεδρίες της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας και των Διεθνών και Πανευρωπαϊκών Ομοσπονδιών, του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, των Επιχειρηματικών Συσκέψεων, των Συλλογικών Οργάνων της πολιτικής του δράσης ως στελέχους της ΕΔΕΚ, μπορούσαν με την ίδια ευκολία να αντιληφθούν και να νοιώσουν ότι έχουν απέναντι τους ένα σημαντικό άνθρωπο».
Λαμπρός επιχειρηματίας, διέπρεψε στη δημιουργία πρωτοποριακών επιχειρήσεων στην Κύπρο και την Ελλάδα με κορυφαία τη βιομηχανία φυσιγγίων διεθνούς εμβέλειας. Πρόεδρος και μέλος Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων.
Ο κ. Ομήρου σκιαγράφησε την πορεία του Λάκη Ψημολοφίτη, σημειώνοντας ότι εκλιπών ήταν σκαπανέας, θεμελιωτής και αρχιτέκτονας του αθλήματος της σκοποβολής, τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδας, πρώτος Ελληνας Βαλκανιονίκης με χρυσό μετάλλιο, Ολυμπιονίκης το 1972 στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Μόναχο, ενώ υπήρξε πρωτεργάτης στη δημιουργία της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου που εντάσσεται στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες.
Πρόσθεσε ότι το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λευκωσίας, κόσμημα του σκοπευτικού αθλήματος και της διάδοσης του στον κυπριακό χώρο ήταν έργο ζωής για τοΛάκη Ψημολοφίτη.
«Σε χάνουμε σε ώρες δύσκολες. Σε ώρες που η φωτεινή και δημιουργική σου παρουσία ήταν αναγκαία. Όμως το πνεύμα σου θα μείνει μαζί μας ζωντανό, άφθορο και ανέγγιχτο να μας συνοδεύει. Όπως έλαμψες με τη ζωή σου, θα εξακολουθήσεις να αποτελείς σημείο αναφοράς και παράδειγμα προς μίμηση», κατέληξε ο κ. Ομήρου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία και προκάλεσε πανικό – Χόρευε πάνω από το φέρετρο
• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις