LIKE ONLINE

Tι θα συμβεί αν το φεγγάρι εκραγεί ξαφνικά;

Tι θα συμβεί αν το φεγγάρι εκραγεί ξαφνικά;

Τo θεωρούμε δεδομένο, αλλά είναι πιο σημαντικό απ’ όσο πιστεύουμε. Έχει εμπνεύσει ποιητές, κορυφαία τραγούδια έχουν γραφτεί γι’ αυτό – ακόμη κι ο Beethoven έγραψε τη Σονάτα στο Σεληνόφως για χάρη του. Τι θα γινόταν, άραγε, αν το φεγγάρι εξαφανιζόταν ξαφνικά;

Σε περίπτωση που γινόταν έκρηξη, πολλά κομμάτια θα εκτοξεύονταν στο διάστημα. Αν εκείνα έφταναν στη Γη, σύμφωνα με το Predict, τμήματα του ωκεανού θα άρχιζαν βράζουν και θα χάνονταν εκατομμύρια ζωές – ανθρώπινες και μη. Αν, πάλι, η έκρηξη δεν ήταν ισχυρή, τα κομμάτια θα συνέχιζαν να ελκύονται το ένα από το άλλο και θα σχημάτιζαν ένα δεύτερο φεγγάρι.

Θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει Γη χωρίς Σελήνη;

Αρχικά, ο νυχτερινός ουρανός θα ήταν πολύ πιο φωτεινός. Κι αυτό γιατί, αν και τώρα θεωρούμε πως το Φεγγάρι είναι το φωτεινότερο ουράνιο σώμα το βράδυ, η απουσία του θα μας επέτρεπε να δούμε περισσότερα αστέρια και να έχουμε μία πιο καθαρή εικόνα του Γαλαξία.


Πέρα από αυτό, θα έρχονταν τα πάνω – κάτω στον κόσμο μας. Θα σταματούσαν σχεδόν ολοκληρωτικά οι παλίρροιες. Δε θα γινόταν ποτέ Έκλειψη Ηλίου, ενώ η διάρκεια της ημέρας θα «κλείδωνε» για πάντα στις 24 ώρες (χάρη στη βαρύτητα της Σελήνης, οι μέρες μεγαλώνουν κατά 0,0016 δευτερόλεπτα).

Παράλληλα, η Γη δε θα περιστρεφόταν τόσο ομοιόμορφα γύρω από τον Ήλιο και θα η κλίση της θα «έχανε» ίσως και περισσότερες από 45 μοίρες. Ως αποτέλεσμα, οι Εποχές των Παγετώνων θα ήταν συχνές, ενώ το ανθρώπινο είδος ίσως και να εξαφανιζόταν.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top