ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση εκτοπισμένων κοινοτήτων Αμμοχώστου για συμμετοχή στην εκδήλωση του Δήμου

Έκκληση εκτοπισμένων κοινοτήτων Αμμοχώστου για συμμετοχή στην εκδήλωση του Δήμου

Οι Τούρκοι μεθοδεύουν το παράνομο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων και τον εποικισμό της αναφέρει σε ανακοίνωση η Ένωση Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου  (ΕΕΚΑ) και καλεί τον προσφυγικό κόσμο και ιδιαίτερα της κατεχόμενης επαρχίας μας να προσέλθει στη μεγάλη εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου στις 19 Ιουλίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου, στη Δερύνεια.


«47 χρόνια κατοχής της Αμμοχώστου κι αντί να δοθεί στους νόμιμους κατοίκους της, οι Τούρκοι μεθοδεύουν το παράνομο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων και τον εποικισμό της», αναφέρει η Ένωση Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου.

Η ΕΕΚΑ τάσσεται «παρά το πλευρό του Δήμου Αμμοχώστου στον αγώνα του εναντίον των παράνομων σχεδιασμών του Ερντογάν. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των Αμμοχωστιανών για καταδίκη των ενεργειών της Τουρκίας και ζητούμε την εφαρμογή των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών για τη Βασιλεύουσα».

Καλεί «όλο τον προσφυγικό κόσμο και ιδιαίτερα της κατεχόμενης επαρχίας μας να προσέλθει στη μεγάλη εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου στις 19 Ιουλίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια για να φωνάξουμε όλοι μαζί δυνατά και να διακηρύξουμε ότι η Αμμόχωστος δεν ανήκει στον Ερντογάν».

Απαιτούμε αναφέρει η Ένωση Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου από τα πέντε  μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντί για παρατηρητές, να εμπλακούν ενεργά στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων προς επίλυση του Κυπριακού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top