38 νεκροί στην Ινδία από χτύπημα κεραυνού σε δύο πολιτείες - Ανάμεσά τους και άτομα που τραβούσαν σέλφι σε φρούριο

38 νεκροί στην Ινδία από χτύπημα κεραυνού σε δύο πολιτείες - Ανάμεσά τους και άτομα που τραβούσαν σέλφι σε φρούριο

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δύο πολιτείες της Ινδίας που επλήγησαν το τελευταίο διάστημα από σφοδρές καταιγίδες και καταρρακτώδεις βροχές, εξαιτίας της έλευσης των μουσώνων.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Τζαϊπούρ, ανάμεσα στα 11 άτομα που έχασαν τη ζωή τους στην ινδική πόλη ήταν και κάποιοι που επιχείρησαν να τραβήξουν σέλφι κοντά σε ένα παρατηρητήριο του ιστορικού φρουρίου Άμπερ του 12ου αιώνα.

Ακόμα εννέα άτομα σκοτώθηκαν και σχεδόν 20 τραυματίστηκαν από κεραυνό σε διαφορετικά περιστατικά στην πολιτεία του Ρατζαστάν, κατά τη διάρκεια του τελευταίου κύματος κακοκαιρίας, όπως μεταδίδει η Guardian.

Στην Ουτάρ Πραντές, 18 άτομα σκοτώθηκαν από κεραυνό την Κυριακή, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό των μουσώνων και τις δυο πολιτείες σε 38 νεκρούς. Τα περισσότερα από τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους στην Ουτάρ Πραντές ήταν αγρότες που βρίσκονταν στα χωράφια όταν χτυπήθηκαν.

Οι κυβερνήσεις και των δυο πολιτειών ανακοίνωσαν ότι θα δοθεί χρηματική βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων και σε όσους τραυματίστηκαν από κεραυνούς. Εν τω μεταξύ, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας προειδοποίησε ότι τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν τις επόμενες δύο μέρες.

Ο θάνατος ανθρώπων από χτύπημα κεραυνού δυστυχώς δεν είναι κάτι ασυνήθιστο την Ινδία την εποχή των μουσώνων, που διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Πάνω από 2.900 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κεραυνό στη χώρα το 2019, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.