ΔΙΕΘΝΗ

Η φορολόγηση των πολυεθνικών στη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ της G20 στη Βενετία

Η φορολόγηση των πολυεθνικών στη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ της G20 στη Βενετία

Η Αμερικανίδα Υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε σήμερα πως η συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι στην Ιταλία έδειξε πως ο κόσμος είναι έτοιμος για να βάλει τέλος στην παγκόσμια κούρσα προς τα κάτω στη φορολόγηση των πολυεθνικών και «θα πρέπει τώρα να κινηθεί γρήγορα για να οριστικοποιήσει τη συμφωνία».


«Επιπλέον του φόρου, η G20 σημείωσε πρόοδο σε ένα φάσμα θεμάτων, περιλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής και της προσπάθειας να βοηθηθούν χώρες με χαμηλότερο εισόδημα στις εμβολιαστικές εκστρατείες τους ώστε ο κόσμος να μπορέσει τελικά να εξουδετερώσει την απειλή της Covid-19», ανέφερε η Γέλεν σε δήλωσή της, προσθέτοντας πως «η πολυμερής συνεργασία μπορεί να κάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες περισσότερο ανταγωνιστικές στην παγκόσμια οικονομία».

Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ χαιρέτισε, από την πλευρά του, την πολιτική συμφωνία που συνήφθη σήμερα κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G20 για τη θέσπιση ενός νέου διεθνούς φόρου για τις πολυεθνικές, τονίζοντας πως «δεν είναι πλέον δυνατό να πάμε προς τα πίσω».

«Η συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της G20 στη Βενετία σηματοδοτεί ένα πριν και ένα μετά», τόνισε εκφράζοντας την ικανοποίησή του σε γραπτή δήλωση που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ ζήτησε «να έχουμε θέσει αποτελεσματικά σε εφαρμογή έως το 2023 τη μεταρρύθμιση της διεθνούς φορολογίας», που προβλέπει έναν ελάχιστο παγκόσμιο φόρο τουλάχιστον 15%.

Ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ δήλωσε πως οι χώρες πρέπει τώρα να εργασθούν για να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες της παγκόσμιας συμφωνίας για τον ελάχιστο εταιρικό φόρο. «Πρέπει τώρα να εργαστούμε για να οριστικοποιήσουμε τις λεπτομέρειες πριν από τη συνάντησή μας του Οκτωβρίου, ώστε να μπορέσουμε πράγματι να φέρουμε τη δικαιοσύνη στο παγκόσμιο φορολογικό σύστημα και να διασφαλίσουμε μια καλή συμφωνία για τους Βρετανούς φορολογουμένους», δήλωσε ο Σούνακ στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνάντησης της G20 στη Βενετία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top