ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Έπιασε και πάλι τη βελόνα η Γιαννάκη - Μήνυμα θωράκισης στους Τουρίστες από τον Υπ. Υγείας

Έπιασε και πάλι τη βελόνα η Γιαννάκη - Μήνυμα θωράκισης στους Τουρίστες από τον Υπ. Υγείας

Πρεμιέρα είχαν σήμερα οι εμβολιασμοί των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές μονάδες, μετά από την εκδήλωση ενδιαφέροντος που έγινε μέσω του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων.

Δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από τη πρεμιέρα αυτή τόσο ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας όσο και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, Χριστίνα Γιαννάκη, οι οποίοι παρευρέθηκαν στο Aphrodite Hills, στην Πάφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, 80 άτομα εμβολιάστηκαν δίνοντας μηνύματα ελπίδας για το καλύτερο μέλλον του τουρισμού.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, πραγματοποιήσε και η ίδια εμβολιασμούς στον κόσμο, όπως άλλωστε είχε πράξει και άλλες φορές.

Επιπλέον, τόσο ο Κύριος Χατζηπαντέλας όσο και η κυρία Γιαννάκη επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου καθώς και άλλα εμβολιαστικά κέντρα παροτρύνοντας τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Όλο αυτό πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια επιθεώρησης του Υπουργού σε όλα τα Νοσοκομεία, με τη Γιαννάκη πάντα στο πλευρό του, η οποία ακόμη και τα Σαββαοτκύριακα βρίσκεται δίπλα στους πολίτες συμβάλλοντας σημαντικα στην αναβάθμιση του συστήματος Υγείας. Εξάλλου, όπως η ίδια δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη της, πλέον η δημόσια Υγεία αποτελεί στόχο ζωής.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν εμβολιασμοί και στις άλλες Επαρχίες.

Μηνύματα ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον και για αύξηση του τουρισμού στην Κύπρο στέλνει η σημερινή έναρξη του εμβολιασμού των ξενοδοχοϋπαλλήλων από την Πάφο. Οι εμβολιασμοί των  ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Aphrodite Hills, ξεκίνησαν στην παρουσία του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη γύρω στις 11:00 το πρωί .

Ο  Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους  χαρακτήρισε σημαδιακή την σημερινή ημέρα για τον αγώνα που κάνουμε όλοι μας ενάντια στον κορωνοϊό. Σήμερα είπε ο Υπουργός Υγείας, «είχα την χαρά μαζί με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Δρ Χριστίνα Γιαννάκη να επισκεφτούμε την 1η κινητή μονάδα εμβολιασμού», προσθέτοντας πως στόχος τους είναι, «να υπάρξουν κινητές μονάδες εμβολιασμού σε όλη την Κύπρο, ώστε να δοθεί ευκαιρία σε όλον τον κόσμο που για διάφορους λόγους δεν μπορεί να επισκεφτεί τα εμβολιαστικά κέντρα, να εμβολιαστεί».

O κ. Χατζηπαντέλας έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας ότι θα τα καταφέρουμε, τηρώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών, με σεβασμό ο ένας απέναντι στον άλλον. Ο Υπουργός Υγείας είπε, πως θέλουν να δώσουν το μήνυμα ότι το Υπουργείο Υγείας, η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη στηρίζει τον τουρισμό, αλλά και να μάθουν και οι ξένοι ότι τα ξενοδοχεία μας είναι θωρακισμένα, όλοι οι υπάλληλοι στα ξενοδοχεία θα εμβολιαστούν, αλλά και να δοθεί ένα μήνυμα στους τουρίστες πως τα ξενοδοχεία μας είναι ασφαλισμένα και θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα. 

Ερωτηθείς σχετικά ο Υπουργός Υγείας απήντησε πως μπορεί η Κύπρος να βρίσκεται στην «κόκκινη»  κατηγορία, ωστόσο αυτός επιθυμεί να βλέπει τα θετικά, όπως είπε, και να αναδεικνύει τα θετικά της χώρας μας και όχι τα αρνητικά. 



Ξεκινήσαμε συνέχισε, μια καμπάνια την προηγούμενη εβδομάδα μαζί με την ΓΔ  του Υπουργείου Υγείας και ήδη άρχισε να έχει τα σωστά αποτελέσματα, αναφέροντας ενδεικτικά πως περισσότερα από 17.000 νέα ραντεβού εμβολιασμού διευθετήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και ότι αυτός ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς. Πρόσθεσε δε, πως «με την βοήθεια και την κατανόηση του κόσμου θα φτάσουμε τον στόχο μας».
 
Εξάλλου, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλεται σήμερα από τον Υπουργό Υγείας, το Υπουργείο, τους λειτουργούς, τους νοσηλευτές, τις επισκέπτριες υγείας σε όλες τις επαρχίες ξεκινώντας και κάνοντας πρεμιέρα, όπως είπε, από την Πάφο και το Aphrodite Hills για τον εμβολιασμό των εργαζομένων σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Σήμερα, συνέχισε, είμαστε σχεδόν στο 66,5% των εμβολιασμένων στην Κύπρο και στόχος μας είναι σε δύο εβδομάδες να φτάσουμε το 70%, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως θα το πετύχουμε αυτό διότι πραγματικά είπε το Υπουργείο Υγείας, δίνει μια κατάθεση ψυχής για το καλό του τόπου, για το καλό της δημόσιας υγείας και γενικότερα για  την οικονομία. 

Πρόσθεσε επίσης, πως με  ένα καλό κλίμα, με ένα αυξημένο εμβολιασμό θα έχουμε τουρισμό και θα έρχεται ο κόσμος για το καλό της κυπριακής κοινωνίας.  Η κ. Γιαννάκη είπε πως και οποιοσδήποτε τουρίστας επιθυμεί να εμβολιαστεί το Υπουργείο είναι πρόθυμο να τον εμβολιάσει, προσθέτοντας πως η κινητή μονάδα εμβολιασμού σήμερα θα λειτουργήσει μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.  



Ο τουρισμός είπε, είναι ένας σημαντικότατος πόρος της οικονομίας για την αγαπημένη μας πατρίδα, προσθέτοντας πως με αυτόν τον τουρισμό θα πάμε ένα βήμα ακόμη πιο μπροστά. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι ο κόσμος θα ακολουθήσει ακόμη πιο πολύ το εμβολιαστικό πρόγραμμα σημειώνοντας πως δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι οι ασθενείς που έχουμε στο Νοσοκομείο Αναφοράς είναι ανεμβολίαστοι και άλλοι πήραν την πρώτη μόνο δόση. Άρα συνέχισε, θα πρέπει να ακολουθηθεί αυτό το πρόγραμμα για το καλώς νοούμενο συμφέρον της δημόσιας υγείας.   

Στο μεταξύ ο Τάσος Χατζικουμής εκ μέρους των Atlantica Hotels and Resorts  ευχαρίστησε τόσο τον ΠΑΣΥΞΕ όσον τον νυν αλλά και τον πρώην Υπουργό Υγείας για όλες τους τις προσπάθειες αλλά και την σημερινή πρωτοβουλία. Πρόσθεσε πως ως Atlantica Hotels and Resorts ακολουθούσαν όλα τα κυβερνητικά πρωτόκολλα και τους κανόνες και κάλεσε όλο το προσωπικό να εμβολιαστεί έτσι ώστε να δώσουν το σωστό μήνυμα στις αγορές στο εξωτερικό, ότι η Κύπρος είναι ένας ασφαλής προορισμός για να κάνουν τις διακοπές τους.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως σήμερα εμβολιάστηκαν 90 υπάλληλοι ενώ συμπλήρωσε συγκεντρωτικά έχει εμβολιαστεί το 70% των υπαλλήλων. Είμαστε, είπε, σε καλό δρόμο και θα πετύχουμε τον σκοπό που έχει τεθεί.   

Σημειώνεται πως οι εμβολιασμοί των ξενοδοχοϋπαλλήλων από κινητές μονάδες θα συνεχιστούν  στον Πρωταρά, στην Αγία Νάπα, στην Λεμεσό, στην Λάρνακα.

Πηγή:ThemaOnline/ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top