ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Επίσκεψη Επιτρόπου Κυριακίδου στην Ισπανία με επίκεντρο τους εμβολιασμούς

Επίσκεψη Επιτρόπου Κυριακίδου στην Ισπανία με επίκεντρο τους εμβολιασμούς

Αύριο, 9 Ιουλίου, η Επίτροπος Κυριακίδου θα βρεθεί στη Μαδρίτη, όπου θα συναντηθεί με την Υπουργό Υγείας, Καρολίνα Ντάρα και τον Υπουργό Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων, Luis Planas. Οι συζητήσεις με την Υπουργό Υγείας θα επικεντρωθούν στη στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια και στην ανάπτυξη της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στην Ισπανία, καθώς και στην πορεία προς την κατεύθυνση των προτάσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας.

Η συνάντηση της Επιτρόπου με τον Υπουργό Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων θα επικεντρωθεί σε βασικά θέματα που σχετίζονται με την Ασφάλεια των Τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της Στρατηγικής Farm to Fork, της καλής μεταχείρισης των ζώων και της μικροβιακής αντοχής.

Πριν από την επίσκεψη στην Ισπανία, η Επίτροπος Κυριακίδου δήλωσε πως «πάνω από το 65% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έχει πλέον εμβολιαστεί με μία δόση - στην Ισπανία ο αριθμός είναι ακόμη υψηλότερος».

«Όλοι πρέπει να συνεχίσουμε να προχωρούμε μπροστά και να αυξήσουμε τον αριθμό των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων το συντομότερο δυνατό», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ο πλήρης εμβολιασμός παραμένει η ισχυρότερη απόκρισή μας κατά της COVID-19 και των νέων μεταλλάξεων της».

Ανυπομονώ, είπε, «να συζητήσω πώς η ΕΕ μπορεί να υποστηρίξει περαιτέρω την ανάπτυξη της επιτυχούς ισπανικής εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα εμβόλια κερδίζουν τον αγώνα, όχι οι μεταλλάξεις».

Αυτή η επίσκεψη αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Κομισιόν και της δέσμευσης της Επιτρόπου Κυριακίδου να υποστηρίξει την ανάπτυξη εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού COVID-19 των κρατών μελών.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η Κομισιόν εξέδωσε απόφαση που διασφαλίζει ότι τα πιστοποιητικά COVID-19 που εκδίδονται από την Ελβετία θα θεωρούνται ισοδύναμα με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι η Ελβετία γίνεται η πρώτη χώρα εκτός των 30 χωρών της ΕΕ και του ΕΟΧ, που θα συνδεθεί με το σύστημα της ΕΕ και ότι τα ελβετικά πιστοποιητικά COVID θα γίνονται αποδεκτά στην ΕΕ υπό τους ίδιους όρους με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ.

Στην πράξη, οι κάτοχοι ελβετικού πιστοποιητικού, Ελβετοί υπήκοοι, πολίτες της ΕΕ και υπήκοοι τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελβετία θα μπορούν να ταξιδεύουν εντός της ΕΕ υπό τους ίδιους όρους με τους κατόχους Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID της ΕΕ. Ταυτόχρονα, η Ελβετία συμφώνησε να αποδεχτεί το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ για ταξίδια στην Ελβετία. Η σημερινή απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, 9 Ιουλίου.

Η ελεύθερη κυκλοφορία μεταξύ της ΕΕ και της Ελβετίας βασίζεται σε συμφωνία ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων, η οποία δεν περιλαμβάνει μηχανισμό ενσωμάτωσης των ενωσιακών πράξεων. Κατά συνέπεια, η Κομισιόν έπρεπε να λάβει ξεχωριστή απόφαση για να διασφαλίσει ότι τα ελβετικά πιστοποιητικά COVID μπορούν να αναγνωριστούν και να γίνουν αποδεκτά στην ΕΕ.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top