ΔΙΕΘΝΗ

Η Νότια Αφρική θα επιβάλει νέα μέτρα καθώς αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα, η εικόνα διεθνώς

Η Νότια Αφρική θα επιβάλει νέα μέτρα καθώς αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα, η εικόνα διεθνώς

Η Νότια Αφρική θα επιβάλει νέα μέτρα για τις επόμενες 14 ημέρες καθώς αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα, ενώ από σήμερα όλη η Ιταλία μετατρέπεται σε «λευκή ζώνη», με τις μάσκες να είναι υποχρεωτικές μόνον σε κλειστούς χώρους.


Επιπρόσθετα, στην Αργεντινή καταγράφηκαν άλλοι 251 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και πάνω από 12.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες, στην Γερμανία καταγράφηκαν 8 θάνατοι και 219 κρούσματα, στην Τουρκία καταγράφηκαν σχεδόν 4.900 κρούσματα και 52 θάνατοι, στην Κούβα καταγράφηκε ρεκόρ σχεδόν 2.700 κρουσμάτων και 10 θάνατοι, στην Βραζιλία καταγράφηκαν 739 θάνατοι και σχεδόν 34.000 κρούσματα, στο Μεξικό καταγράφηκαν 43 θάνατοι και σχεδόν 2.400 κρούσματα, στη Χιλή καταγράφηκαν 4.488 κρούσματα και 135 θάνατοι .


Νότια Αφρική

Η Νότια Αφρική θα επιβάλει νέα μέτρα για τις επόμενες 14 ημέρες, καθώς οι περιορισμοί που ισχύουν σήμερα φαίνεται ότι δεν αρκούν για να περιοριστεί η αύξηση των νέων μολύνσεων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόζα.

Στο διάγγελμά του προς το έθνος ο Ραμαφόζα είπε ότι απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις αλλά και η πώληση αλκοολούχων. Επίσης, θα εφαρμοστεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 4 το πρωί, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα κρούσματα.

Το νέο κύμα στη Νότια Αφρική οφείλεται στο νέο, πιο μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα του νέου κορωνοϊού.

Το Σάββατο στη Νότια Αφρική καταγράφηκαν σχεδόν 18.000 νέες μολύνσεις, αριθμός ρεκόρ από την αρχή του έτους. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι και από αυτούς οι 59.900 πέθαναν.

Την Κυριακή, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι για την αύξηση των μολύνσεων ευθύνεται η παραλλαγή Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και πλέον είναι η επικρατούσα στη Νότια Αφρική.

Ιταλία

Από σήμερα όλη η Ιταλία (συμπεριλαμβανομένης, δηλαδή, και της μικρής βορειοδυτικής περιοχής Βάλλε Ντ`Αόστα) μετατρέπεται σε «λευκή ζώνη». Παράλληλα, παύει να είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας σε ανοικτούς χώρους, με μόνη εξαίρεση σημεία στα οποία δημιουργείται συνωστισμός.

Στο μεταξύ, όμως, οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συνεχίσουν να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, λόγω και του αυξημένου κινδύνου της παραλλαγής "Δέλτα".

Σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις, η παραλλαγή αυτή ανιχνεύθηκε στο 16% των μολύνσεων.

Οι οικογενειακοί γιατροί και το υπουργείο Υγείας απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να φύγουν για διακοπές μόνον αφού ολοκληρώσουν τον εμβολιαστικό τους κύκλο. Παράλληλα, ζητούν από όλους τους κατοίκους της χώρας άνω των εξήντα ετών που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί (υπολογίζεται ότι είναι περίπου 2,5 εκατομμύρια) να το πράξουν το γρηγορότερο δυνατό.

Αργεντινή

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν ακόμη 251 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 12.105 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο κράτος της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 92.568 νεκρούς επί συνόλου 4.405.247 μολύνσεων.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκστρατείας ανοσοποίησης, στην Αργεντινή των 45 εκατ. πολιτών μέχρι χθες είχαν λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων τους 15,9 εκατ. πολίτες και 3,9 εκατ. και τη δεύτερη.

Γερμανία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 219 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.726.929, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, άλλοι 8 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στους 90.762 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

Στο μεταξύ, η Κυβέρνηση της Γερμανίας θα επιδιώξει ήδη σήμερα να απαγορευθεί η είσοδος όλων των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξαρτήτως του εάν έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 ή όχι, εξαιτίας του ότι έχει εξαπλωθεί τόσο η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Times στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θέλει η Βρετανία να χαρακτηριστεί «χώρα ανησυχίας» εξαιτίας της ευρείας διάδοσης αυτού του παραλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2, το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Τουρκία

Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν άλλα 4.883 κρούσματα του SARS-CoV-2 επί συνόλου 215.294 τεστ, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 5.409.027.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν άλλοι 52 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στην Τουρκία να αυξάνεται στους 49.576 νεκρούς μέχρι εδώ από την 11η Μαρτίου 2020, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομεία της Τουρκίας κατέγραψαν οριακή αύξηση στους 736 (+3).

Κούβα

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμη 2.698 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός-ρεκόρ, ενώ υπέκυψαν άλλοι 10 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη νήσο της Καραϊβικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 1.241 νεκρούς επί συνόλου 182.354 μολύνσεων.

Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 739 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 33.704 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 513.474 νεκρούς επί συνόλου 18,4 εκατ. και πλέον μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα, που ειδικοί χαρακτηρίζουν υποτιμημένα.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας -πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ- και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 43 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 2.384 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα 126 εκατ. κατοίκων έφθασε έτσι τους 232.564 νεκρούς επί συνόλου 2.505.792 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Χιλή

Ο υπουργός Υγείας της Χιλής, ο Ενρίκε Πάρις, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 7 ημέρες ο μέρος όρος των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό σε ημερήσια βάση υποχώρησε στις περίπου 4.500, ή κατά 26% σε εθνικό επίπεδο, προσθέτοντας ότι και οι 16 περιφέρειες της χώρας της Λατινικής Αμερικής ανέφεραν μείωσή τους.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, καταγράφηκαν 4.488 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 135 ασθενείς με την COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη Χιλή έφθασε έτσι ως εδώ τους 32.298 νεκρούς επί συνόλου 1.547.103 μολύνσεων.

Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να άρει το πλήρες lockdown σε 24 κοινότητες της μητροπολιτικής περιοχής της πρωτεύουσας Σαντιάγο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top