Ζημιές σε οχήματα και κατοικίες από την πυρκαγιά στην Πάφο - Σε εφαρμογή το σχέδιο Ίκαρος 2 -ΒΙΝΤΕΟ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
26.06.2021 - 17:02
Αριθμός κατοικιών και οχημάτων υπέστησαν ζημιές από την μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:45 παρά την κοινότητα Τάλας, και η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη, σύμφωνα με τον Ανδρέα Κεττή, Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου.
Η Αστυνομία σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα εκκενώνουν κατοικίες ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται με ακόμα τρία οχήματα από Επαρχίες Λάρνακας και Λευκωσίας και από την ΕΜΑΚ.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, ανέφερε ο κ. Κεττής, έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο Ίκαρος 2, με επτά εναέρια μέσα εκ των οποίων δύο ελικόπτερα που εκμισθώνει η Δημοκρατία και τρία αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, ενώ θα ενισχυθούν με ακόμα 2 ελικόπτερα από τις Βρετανικές Βάσεις, αυξάνοντας τον αριθμό των εναέριων μέσω σε εννέα.
Η πυρκαγιά βρίσκεται ακόμη εκτός ελέγχου ενώ καταβάλλονται τιτάνιες προσπάθειες για την κατάσβεση της. Τα αίτια πρόκλησης της θα διερευνηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.
Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.