Στη σύσκεψη, η οποία σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, Ιωάννη Ευθυμίου, είθισται να πραγματοποιείται μετά το πέρας κάθε εξέτασης, θα διορθωθούν γραπτά που λήφθηκαν δειγματοληπτικά, ώστε να διαπιστωθεί, κατά πόσον υπήρξε, ή όχι σύγχυση με την στο τρίτο μέρος του γραπτού, με θέμα την παραγωγή επικοινωνιακού λόγου.
Η ερώτηση στο γραπτό των Παγκύπριων Εξετάσεων (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ) προκάλεσε αντιδράσεις, αφού πέραν του γεγονότος ότι το απόσπασμα του Κορνήλιου Καστοριάδη δεν περιλαμβάνεται στη διδακτέα ύλη, η ερώτηση κρίθηκε ως αόριστη και δυσνόητη
Για να λάβουν 40 από τις 100 μονάδες του γραπτού οι μαθητές θα έπρεπε να αναπτύξουν το πιο κάτω θέμα.
«Μέσα σε αυτό το Παγκύπριο πλαίσιο που είναι κινούμενο και κλυδωνιζόμενο η πατρίδα μας παραμένει πάντα μια ιδιαιτερότητα. Έζησε πολλά αυτή την περίοδο, λίγα όμως φαίνεται να διδάχτηκε.
Τα τελευταία χρόνια βιώνει, ωστόσο, μια ιστορική στιγμή της: Το τέλος των ψευδαισθήσεων»
Με βάση το πιο πάνω, οι μαθητές κλήθηκαν να συγγράψουν ένα άρθρο 450-500 λέξεων, στο οποίο θα κατέθεταν τις απόψεις τους, αναφορικά με τις ψευδαισθήσεις που κατά την δική τους γνώμη, βίωνε η πατρίδα μας τόσα χρόνια και πως το τέλος τους επέδρασε στην καθημερινότητα μας.
Πέραν των προκείμενων δυσκολιών, κάποιοι έκαναν λόγο για προπαγάνδα σε σχέση με το Κυπριακό και την ιστορία της χώρας, σε μία προσπάθεια διαστρέβλωσης των πραγματικών γεγονότων που αφορούν τα γεγονότα πριν και μετά το 1974.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο»: Οδηγούσε και χωρίς άδεια οδηγού - Συνελήφθη 34χρονος
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
• Σοφία Βεργκάρα: Δίχνει πώς λικνίζονται οι Λατινοαμερικάνοι για το Thanksgiving - Βίντεο
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις