Κατάργηση καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένους από Ιούλιο ζητούν Βρετανοί Υπουργοί

Κατάργηση καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένους από Ιούλιο ζητούν Βρετανοί Υπουργοί

Κορυφαίοι Υπουργοί της κυβέρνησης Τζόνσον στη Βρετανία πιέζουν για κατάργηση της υποχρέωσης καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από χώρες της πορτοκαλί λίστας εντός του Ιουλίου, σύμφωνα με την Daily Mail.


Η εφημερίδα αναφέρει πως ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς και ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ πιέζουν για άρση των περιορισμών στα διεθνή ταξίδια αναψυχής από τις 19 Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει όλους τους εγχώριους περιορισμούς.

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ φέρεται να είναι θετικός στην ιδέα έχοντας πειστεί ότι οι δύο δόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές έναντι της κυρίαρχης μετάλλαξης Δέλτα.

Πιο επιφυλακτικοί εμφανίζονται, ωστόσο, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο ισχυρός Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Μάικλ Γκοόυβ, που φέρονται να στηρίζουν την αντικατάσταση της καραντίνας από ημερήσια διαγνωστικά τεστ από τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η άρση της υποχρέωσης καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους θα συνοδεύεται από παύση της σύστασης αποφυγής ταξιδιών στις πορτοκαλί χώρες, όπως η Κύπρος.

Η Mail σημειώνει επίσης ότι πολύ σημαντικό για τον ταξιδιωτικό τομέα θεωρείται ότι και τα παιδιά που θα επιστρέφουν στη Βρετανία από διακοπές με τους πλήρως εμβολιασμένους γονείς τους θα εξαιρούνται από την υποχρέωση καραντίνας.

Η συντονιστική υπουργική επιτροπή που θα συνεδριάσει την Πέμπτη για τη νέα αξιολόγηση της πράσινης λίστας αναμένεται να συζητήσει και την αντικατάσταση της καραντίνας από ημερήσια διαγνωστικά τεστ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

Στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, την ανάγκη για συντονισμό της ΕΕ, χωρών της περιοχής αλλά και των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διά της διπλωματικής οδού κατάπαυση του πυρός. Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, είπε, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός «συνασπισμού προθύμων» για να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE