ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την Αττική: 48 χιλιοστά σε 40 λεπτά στο Περιστέρι

Ελλάδα: Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την Αττική: 48 χιλιοστά σε 40 λεπτά στο Περιστέρι

Μεγάλα ύψη βροχόπτωσης στο Περιστέρι και στα Πατήσια - Μέχρι της 15:00 καταγράφηκαν 48 και 45 χιλιοστά αντίστοιχα - Αστατος ο καιρός και το Σαββατοκύριακο

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με το meteo.gr.

Μάλιστα οι καταιγίδες έδωσαν μεγάλα ύψη βροχόπτωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα στο Περιστέρι και στα Πατήσια όπου μέχρι της 15:00 καταγράφηκαν 48 και 45 χιλιοστά αντίστοιχα.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι βροχοπτώσεις που καταγράφηκαν στην Αττική σύμφωνα με 85 σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr, και επισημαίνονται οι μεγαλύτερες καταγραφές. Χάρτες όπως ο συγκεκριμένος παράγονται στο Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής.

Μέσα από την εκδήλωση φυσικών φαινομένων όπως τα συγκεκριμένα, αναδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη σύγχρονων εργαλείων παρακολούθησης και πρόγνωσής τους. Οι μετεωρολογικοί/περιβαλλοντικοί δορυφόροι, το πυκνό δίκτυο επίγειων μετεωρολογικών σταθμών αλλά και το σύστημα καταγραφής κεραυνών ΖΕΥΣ είναι μερικά από αυτά που χρησιμοποιούμε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε έγκαιρα και έγκαιρα πληροφόρηση για την εξέλιξη τους.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top