Σηκώνει το γάντι η Κυβέρνηση – «Παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται σε ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα με κατάχρηση ΚΕΠ»

Σηκώνει το γάντι η Κυβέρνηση – «Παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται σε ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα με κατάχρηση ΚΕΠ»

Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται σε ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα, σε σχέση με την κατάχρηση του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος επεσήμανε τη Δευτέρα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να ενισχύσει την ανακριτική ομάδα.


Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κούσιος είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήθελε να εκφράσει την ιδιαίτερη του ικανοποίηση για την αποπεράτωση της έκθεσης της Ερευνητικής Επιτροπής για τις Πολιτογραφήσεις και την κατάθεση του τελικού πορίσματος  στον Γενικό Εισαγγελέα.

"Πρόκειται για ένα έργο που, όπως αναγνωρίζεται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τα μέλη της Επιτροπής επιτέλεσαν με αμερόληπτο και αντικειμενικό τρόπο, μέσα σε δύσκολες συνθήκες και  για το οποίο τους αξίζουν συγχαρητήρια", ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Επεσήμανε πως τα πρώτα σχόλια, χωρίς να έχουν το ολοκληρωμένο κείμενο των πορισμάτων, με βάση τις δηλώσεις του Προέδρου της Ερευνητικής Επιτροπής Μύρωνα Νικολάτου, είναι πως "η κατάθεση του πορίσματος κλείνει, ή οφείλει να κλείνει, ένα παρατεταμένο κύκλο πολιτικής έντασης και τοξικού κλίματος, που κατά κύριο λόγο στοχοποιούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση του".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Στήνουν το τραπέζι για την πενταμερή: Με συγκεκριμένες προτάσεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στη Γενεύη - Είδε και απήλθε η Ντι Κάρλο

Στήνουν το τραπέζι για την πενταμερή: Με συγκεκριμένες προτάσεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στη Γενεύη - Είδε και απήλθε η Ντι Κάρλο

Υπό τον φόβο ενός αδιεξόδου, αλλά και των γνωστών θέσεων που αναμένεται να επαναλάβει η τουρκική πλευρά στην πενταμερή διάσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Μαρτίου στη Γενεύη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κατέθεσε ενώπιον της Αναπληρώτριας ΓΓ του ΟΗΕ Ρόζμαρι Ντι Κάρλο συγκεκριμένες ιδέες, οι οποίες πρώτο, θα υποβοηθήσουν τη διαδικασία κατά την πενταμερή διάσκεψη χωρίς να υπάρξει αδιέξοδο και δεύτερο, θα απομακρύνουν τον κίνδυνο, να μπει στο τραπέζι η θέση Τατάρ, για λύση δύο κρατών. Υποδεχόμενος την κα. Ντι Κάρλο το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε πως το status quo δεν μπορεί να αποτελέσει  τη λύση του κυπριακού και όσο περνάει ο καιρός, η κατάσταση επιδεινώνεται.

BEST OF TOTHEMAONLINE