ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΧΡΥΣΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ: Μαζική παρανομία από τα εκάστοτε Υπουργικά Συμβούλια αναφέρει το πόρισμα

ΧΡΥΣΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ: Μαζική παρανομία από τα εκάστοτε Υπουργικά Συμβούλια αναφέρει το πόρισμα

Δόθηκε στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις.

Η Ερευνητική Επιτροπή είχε δώσει ενδιάμεση έκθεση στον Γενικό Εισαγγελέα στις 16 Απριλίου, όπου αναφερόταν πως η Επιτροπή είχε εξετάσει αιτήσεις που αφορούσαν συνολικά 6,779 αλλοδαπούς επενδυτές, επιχειρηματίες και μέλη των οικογενειών τους, οι οποίοι κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήθηκαν Κύπριοι πολίτες και προέκυπτε ότι το 51,81% των μελών των οικογενειών των επενδυτών, - δηλαδή γυναίκα, ενήλικα παιδιά και γονείς - πολιτογραφήθηκαν παράνομα, αφού διαπιστώθηκε από την Ερευνητική Επιτροπή ότι η πολιτογράφησή τους έγινε εκτός του θεσμικού πλαισίου που ίσχυε για το ΚΕΠ.

Όπως ανάφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Μύρων Νικολάτος κατά την κρίση της Επιτροπής υπήρξε μαζική παρανομία δηλαδή υπέρβαση του νόμου από πλευράς του Υπουργικού Συμβουλίου αναφορικά με την πολιτογράφηση οικογενειών και διευθυντικών προσώπων των εταιρειών.

Από τις 6779 κατ' εξαίρεση πολιτογραφήσεις 3609 φυσικά πρόσωπα ή ποσοστό 53% αφορούσε σε μέλη οικογενειών και διευθυντικά στελέχη εταιρειών και πολιτογραφήθηκαν εκτός νομικού πλαισίου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top