Γ. Ομήρου: “Ημίμετρο” η μετάβαση στα κατεχόμενα με επίδειξή ταυτότητας

Γ. Ομήρου: “Ημίμετρο” η μετάβαση στα κατεχόμενα με επίδειξή ταυτότητας

“Ημίμετρο” χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου το Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που κατέθεσε σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζί και που προβλέπει τη μετάβαση των Ε/κ στα κατεχόμενα μόνο με την επίδειξή ταυτότητας.

Μιλώντας μετά τη σημερινή πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών κατά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ στο Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε δήλωσε ότι ο κ. Ακκιντζί ανακοίνωσε πως από αύριο δεν χρειάζεται η συμπλήρωση εντύπου για όσους μεταβαίνουν στα κατεχόμενα μέσω των οδοφραγμάτων.

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο κ. Ομήρου σημειώνει ότι ουσιαστικό ΜΟΕ είναι η πλήρης κατάργηση των διατυπώσεων.

Αναφερόμενος στην επανέναρξη των συνομιλιών, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρει ότι “θέλουμε να αισιοδοξούμε”, υπογραμμίζοντας ότι “το κλειδί είναι πάντα η αλλαγή στάσης της Τουρκίας”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σημαντική επίσκεψη ΠτΔ στο Λονδίνο - Σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας «Minds in Cyprus»

Σημαντική επίσκεψη ΠτΔ στο Λονδίνο - Σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας «Minds in Cyprus»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Λονδίνο, σηματοδοτώντας την έναρξη της εμβληματικής εκστρατείας για επαναπατρισμού ταλέντου στην Κύπρο, «Minds in Cyprus», με την πρώτη μεγάλη εκδήλωση να πραγματοποιείται αύριο, 21 Μαΐου, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

BEST OF TOTHEMAONLINE