ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρά 7 παιδιά! Ρουκέτα έπληξε πολυκατοικία στη Βεγγάζη

Νεκρά 7 παιδιά! Ρουκέτα έπληξε πολυκατοικία στη Βεγγάζη

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσα τους επτά παιδιά, σκοτώθηκαν όταν μια ρουκέτα έπληξε μια πολυκατοικία στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, ανέφεραν ιατρικές πηγές, δύο ημέρες έπειτα από μια παρόμοια επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς ανέφερε ότι είδε νεκρά παιδιά σε ένα νοσοκομείο στην πόλη. Το όγδοο θύμα της επίθεσης ήταν ένα ενήλικο πρόσωπο, το φύλο του οποίου δεν έγινε αμέσως γνωστό, ενώ 11 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, που σημειώθηκε μετά το θάνατο τεσσάρων παιδιών από όλμους προχθές Τρίτη στην πόλη με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση με μια ανάρτηση στο Twitter.

Η Βεγγάζη αποτελεί θέατρο μαχών επί ένα χρόνο μεταξύ δυνάμεων του στρατού, πιστών στον Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος υποστηρίζει τον διεθνώς αναγνωρισμένο Πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντουλάχ Αλ Τίνι, και ισλαμιστικών οργανώσεων.

Η μάχη αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη σύγκρουση μεταξύ οργανώσεων πρώην ανταρτών, που βοήθησαν στην ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι το 2011, αλλά πλέον αναμετρώνται με βάση φυλετικά, τοπικιστικά ή πολιτικά κίνητρα. 

Δυνάμεις του στρατού έχουν ανακαταλάβει κάποιες περιοχές στη Βεγγάζη που απώλεσαν τον περασμένο χρόνο, αλλά στο λιμάνι και σε αρκετές άλλες περιοχές ακόμη κυριαρχεί η ισλαμιστική οργάνωση Μάτζλις Αλ Σούρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top