ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Νέο περιστατικό θρόμβωσης στην Κύπρο σε 40χρονη - Είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca

Νέο περιστατικό θρόμβωσης στην Κύπρο σε 40χρονη - Είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca

Ενημέρωση για εντοπισμό θρομβοεμβολικού επεισοδίου σε γυναίκα το οποίο διερευνάται για ενδεχόμενη σύνδεση με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το Υπουργείο Υγείας, μετά από αναφορά που υποβλήθηκε στον Τομέα Φαρμακοεπαγρύπνησης των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών χθες το βράδυ, ενημερώνει ότι νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας γυναίκα, ηλικίας 40 ετών, με θρομβοεμβολικό επεισόδιο. Το περιστατικό εντοπίστηκε στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου της ασθενούς. Η ασθενής είναι σε καλή κλινική κατάσταση.

Η ασθενής έχει ιστορικό εμβολιασμού με εμβόλιο της AstraZeneca. Ο εμβολιασμός έγινε δύο βδομάδες πριν το θρομβοεμβολικό επεισόδιο και όλα τα ιατρικά δεδομένα θα υποβληθούν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος θα διερευνήσει ενδελεχώς για πιθανή συσχέτιση του επεισοδίου με το εμβόλιο.

Εξ αφορμής του συγκεκριμένου περιστατικού, υπενθυμίζονται οι συστάσεις της Επιτροπής για τα Φάρμακα Ανθρώπινης Χρήσης του ΕΜΑ προς τους επαγγελματίες υγείας:

- δεν πρέπει να χορηγείται το Vaxzevria σε οποιονδήποτε είχε θρόμβους αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια (θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας, TTS) μετά τη λήψη του εμβολίου.


-θα πρέπει να γίνεται έλεγχος για σημάδια θρόμβων αίματος σε οποιοδήποτε άτομο που έχει χαμηλά αιμοπετάλια εντός 3 εβδομάδων από τον εμβολιασμό.

-πρέπει να γίνεται έλεγχος για σημάδια χαμηλών αιμοπεταλίων σε οποιοδήποτε άτομο που έχει θρόμβους αίματος εντός 3 εβδομάδων από τον εμβολιασμό.

- θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι οι ασθενείς που έχουν θρόμβους αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια μετά τον εμβολιασμό λαμβάνουν εξειδικευμένη φροντίδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top