ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αβέρωφ - ΠΑΣΥΞΕ: «Μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια αισιοδοξίας»

Συνάντηση Αβέρωφ - ΠΑΣΥΞΕ: «Μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια αισιοδοξίας»

Μέλη του ΠΑΣΥΞΕ υποδέχθηκε σήμερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού ο Πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Χάρη Γεωργιάδη.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ κ. Χάρης Λοϊζίδης, δήλωσε, «Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και τους συνεργάτες του. Νομίζω ήταν μια παραγωγική συνάντηση, ανταλλάξαμε πολύ εποικοδομητικές εισηγήσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια αισιοδοξίας. Φαίνεται από την καλή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Κύπρος τις τελευταίες μέρες, πολύ-πολύ πιθανόν σύντομα η Κύπρος να μπει στην πράσινη κατηγορία και όταν λέω σύντομα εννοώ τις επόμενες μια με δύο εβδομάδες. Θέλω να καλέσω τους συμπολίτες μας να προσέξουν ακόμα περισσότερο αυτή την περίοδο διότι όσο μειώνονται τα κρούσματα οδεύουμε στην πράσινη κατηγορία. Η πράσινη κατηγορία, να το θυμάστε, θα σημάνει συναγερμό στα αεροδρόμια μας σε θέματα αφίξεων. Η πράσινη κατηγορία είναι αυτή που θα δώσει την ώθηση για να επανεκκινήσει η τουριστική βιομηχανία που είναι η πραγματική ατμομηχανή της εθνικής μας οικονομίας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού δήλωσε:«Ξεκίνησε η μέρα μου πολύ θετικά συναντώντας σήμερα τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων που εκπροσωπούν ένα τομέα που έχει πληγεί ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τομέα της οικονομίας, άνθρωποι με αισιοδοξία, άνθρωποι που βλέπουν ότι έρχονται καλές μέρες για τον τουρισμό μας. Οι θυσίες των πολιτών πιάνουν τόπο. Επανακτούμε την ελευθερία μας. Γυρίζω καθημερινά την Κύπρο απ’ άκρη σ’ άκρη, παρατηρώ σχεδόν μια πλήρη κανονικότητα αλλά άκουσα και σήμερα τις κρατήσεις που άρχισαν να έρχονται στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Άκουσα χαρακτηριστικά από τους ξενοδόχους να λένε, με το που μπαίνει η χώρα μας στο πράσινο, τα ξενοδοχεία μας θα γεμίσουν και η χώρα μας είναι ζήτημα κάποιων ημερών, εβδομάδων λόγω των θυσιών των πολιτών αλλά και της σωστής διαχείρισης να πάμε μπροστά.

Τη μάχη της πανδημίας την έχουμε κερδίσει. Σηκώνουμε μανίκια και θα κερδίσουμε και τη μάχη της οικονομίας. Αγαπητοί μου να ξέρετε όταν στην τελική ευθεία των εκλογών, αποφάσισε η κυβέρνηση δύο εβδομάδες lockdown ήξερα ότι θα είχε μεγάλο κόστος στα ποσοστά του Δημοκρατικού Συναγερμού. Και συνειδητά στήριξα τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση γιατί μετράει η δημόσια υγεία και η οικονομία και όχι το κομματικό ή προσωπικό όφελος. Έτσι πρέπει να συμπεριφερόμαστε για να πηγαίνει ο τόπος μπροστά γι’ αυτό και θα θέσω ακόμα μια φορά το διακύβευμα αυτών των εκλογών. Γιατί 14 από τα 15 κόμματα που κατέρχονται στις εκλογές και 9 Ανεξάρτητοι, ζητούν την ψήφο για να εμποδίζουν την ανάπτυξη του τόπου.

Ζητούν να ενισχυθούν να κάνουν τι, ν’ αφήνουν την χώρα χωρίς προϋπολογισμό; Ζητούν την ψήφο του λαού για να εμποδίσουν την υλοποίηση του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανάκαμψης. Εμείς ζητούμε τη στήριξη της κοινωνίας για να κρατείται η χώρα σε μία σωστή πορεία. Να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα και να αποφύγουμε να έχουμε μια Βουλή που αντί να βοηθά την ανάπτυξη θα είναι τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία της χώρας, των θεσμών αλλά πρωτίστως την οικονομία. Είμαστε σ’ ένα πάρα πολύ καλό σημείο, οι κόποι, οι θυσίες των πολιτών έπιασαν τόπο. Ας μην δώσουμε την ευκαιρία σε κομματικά παιχνίδια και πειράματα στην οικονομία που ξέρουμε πολύ καλά πόσο κόστισαν στην χώρα μας το 2013».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top