Προσφυγή ΑΚΕΛ στο Διοικητικό για το όνομα στο ψηφοδέλτιο - «Τι ενοχλεί το Υπ. Εσωτερικών ξαφνικά και θέλει να διαφοροποιήσουμε αυτό το όνομα;».

Προσφυγή ΑΚΕΛ στο Διοικητικό για το όνομα στο ψηφοδέλτιο - «Τι ενοχλεί το Υπ. Εσωτερικών ξαφνικά και θέλει να διαφοροποιήσουμε αυτό το όνομα;».

Προσφυγή στο Διοικητικό Δικαστήριο για το θέμα του ονόματος «ΑΚΕΛ, Αριστερά, Νέες Δυνάμεις», κατέθεσε σήμερα το πρωί το κόμμα, δήλωσε ο ΓΓ, Αντρος Κυπριανού μετά από συνάντηση με το Τμήμα Νέων Εργαζομένων της ΕΔΟΝ για τα προβλήματα των νέων.


Στις 8.30 το πρωί το ΑΚΕΛ κατέθεσε την προσφυγή στο Διοικητικό Δικαστήριο με τον ΓΓ να δηλώνει ότι η ομάδα των νομικών που εργάστηκε για την προσφυγή είναι συγκρατημένα αισιόδοξη. Ανάλογα με το πώς θα κινηθεί το δικαστήριο θα πράξει και το ΑΚΕΛ, πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας λανθασμένη την απόφαση της κυβέρνησης, ενώ δήλωσε ότι, «και δεν θα πρέπει να επιτραπεί να εφαρμοστεί».

Πρέπει να προλάβουμε, είπε ο κ. Κυπριανού εννοώντας τις Βουλευτικές εκλογές τέλος του μήνα, ενώ απαντώντας σε ερώτηση το αν υπάρχει παρόμοια ενέργεια από άλλο κόμμα, απάντησε ότι στο δικαστήριο σήμερα είδε εκπρόσωπο και άλλου κόμματος ανεξαρτήτων, η ονομασία του οποίου εγκρίθηκε αρχικά και αποσύρθηκε στη συνέχεια.

Ο Αντρος Κυπριανού εξήγησε ότι το κόμμα είναι το ΑΚΕΛ και ο εκλογικός συνδυασμός μέχρι το 1991 ήταν «ΑΚΕΛ, Αριστερά» και μετά «ΑΚΕΛ, Αριστερά, Νέες Δυνάμεις». «Τι ενοχλεί το Υπουργείο Εσωτερικών ξαφνικά και θέλει να διαφοροποιήσουμε αυτό το όνομα;». Αναφέρθηκε δε και σε απόφαση του Εκλογοδικείου όπου γίνεται αναφορά σε «ΑΚΕΛ, Αριστερά, Νέες Δυνάμεις». Είναι και θέμα αξιοπρέπειας, πρόσθεσε.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Υπάρχει σε εξέλιξη μια σοβαρή πολυεπίπεδη προσπάθεια, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, στη βάση συγκεκριμένου πλάνου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για σύγκληση νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό εντός του καλοκαιριού, η οποία θα οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών με προοπτική λύσης, ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.