ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη το ΑΚΕΛ - Οσα δήλωσε ο Κυπριανού για την απόρριψη του ονόματος μετά απο 30χρόνια

 Προσφυγή στη Δικαιοσύνη το ΑΚΕΛ - Οσα δήλωσε ο Κυπριανού για την απόρριψη του ονόματος μετά απο 30χρόνια

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού μίλησε για την πρόθεση για προσφυγή στο δικαστήριο για την απόρριψη μετά από 30 χρόνια του ονόματος ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις. Κάλεσε την κυβέρνηση Αναστασιάδη να αναλογιστεί το μέγεθος της ευθύνης της.

 

Οσα δήλωσε ο Γ.Γ ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού:


Θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας γιατί αποφάσεις και ενέργειες που γίνονται από πλευράς της Κυβέρνησης και της Νομικής Υπηρεσίας, τουλάχιστον προκαλούν ερωτηματικά για το ποιες είναι οι πραγματικές τους προθέσεις.

Τα λέω αυτά διότι μετά από τριάντα χρόνια διεκδίκησης του Κόμματος μας σε εκλογικές αναμετρήσεις με το όνομα ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, μάς λένε ξαφνικά ότι δεν μας επιτρέπουν να κατέλθουμε στις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές με το όνομα με το οποίο καθιερωθήκαμε ως εκλογικός συνδυασμός σε δεκαέξι εκλογικές αναμετρήσεις, από το 1991.

Μάς λένε επίσης ότι η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα δεν δικαιούται να διατηρήσει το όνομά της. Το όνομα με το οποίο ψηφίσαμε εκατοντάδες νομοθεσίες, ασκήσαμε κοινοβουλευτικό έλεγχο, ψηφίσαμε προϋπολογισμούς, ψηφίσαμε τροποποιήσεις του Συντάγματος.

Το όνομα με το οποίο εκπροσωπούμαστε στο Ευρωκοινοβούλιο και σε άλλα διεθνή φόρα. Απαντήσαμε ότι το ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις είναι απλώς το εκλογικό όνομα με το οποίο κατερχόμαστε σε εκλογές. Τους αποδείξαμε ότι δεν υπάρχουν είτε δομές είτε διαδικασίες άλλες πέραν του ΑΚΕΛ. Τους είπαμε ότι ακόμα και νομολογία της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου μάς έχει κρίνει με αυτό το όνομα σε Εκλογοδικείο και πολλά άλλα επιχειρήματα. Δεν θέλουν να ακούσουν.

Η ξερή απάντηση είναι πως έτσι γνωμάτευσε η Νομική Υπηρεσία. Αγνοώντας βέβαια ότι οι θεσμοί πρέπει να είναι απρόσωποι και ότι δεν μπορεί ο κάθε Γενικός Εισαγγελέας ή ο κάθε Έφορος Εκλογής να αλλάζει διαδικασίες έξω από τις καθορισμένες εδώ και δεκαετίες, γιατί απλά ερμηνεύουν -τους ίδιους νόμουςδιαφορετικά από τους προκατόχους τους.

Η κακοπιστία φαίνεται και από ένα επιπρόσθετο γεγονός. Λίγες ώρες πριν τη διάλυση της Βουλής έφεραν τάχατες νομοσχέδιο στη Βουλή και μάς έθεσαν ως όρο είτε να το ψηφίσουμε είτε να χάσουμε το εκλογικό όνομά μας. Θα μας έκαναν βέβαια «τη χάρη» επιτρέποντάς μας, μόνο για τις επικείμενες εκλογές να διεκδικήσουμε ως ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις.

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Είναι απαράδεκτες μεθοδεύσεις εκτός πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας. Στις 12 του μήνα το ΑΚΕΛ θα ζητήσει από τον Έφορο Εκλογής να πράξει όπως και όλοι οι προκάτοχοί του, αποδεχόμενος το όνομα του συνδυασμού ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις. Παράλληλα, δεν έχουμε άλλη επιλογή από την προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Καλούμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ να αναλογιστεί το μέγεθος της ευθύνης της. Το Σύνταγμα λειτουργεί εδώ και δεκαετίες. Ο εκλογικός νόμος υπάρχει επίσης από το 1979.

Διερωτόμαστε, λοιπόν γιατί αυτή η απόφαση; Εμείς αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε τέτοια παιχνίδια. Θα διεκδικήσουμε με πολιτικά και άλλα μέσα αυτό που θεωρούμε σωστό και δίκαιο. Στο τέλος κριτής όλων θα είναι ο λαός, θα είναι οι πολίτες. Εμείς οφείλουμε να υπερασπιστούμε την τιμή και την αξιοπρέπειά μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top