Υπ.Παιδείας: Ο κίνδυνος λειτουργικού αναλφαβητισμού για παιδιά Α και Β δημοτικού λόγω πανδημίας

Υπ.Παιδείας:  Ο κίνδυνος λειτουργικού αναλφαβητισμού για παιδιά Α και Β  δημοτικού λόγω πανδημίας

Για τα όσα έφερε η πανδημία και στις σχολικές αίθουσες μίλησε ο Υπ.Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.  Η αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, προωθούν αυτή την περίοδο μια σειρά από αλλαγές που έχουν στόχο την ποιοτική ενίσχυση της εκπαίδευσης, την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, ανέφερε. 

Ερωτηθείς σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και πως θα προχωρήσει το Υπουργείο εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας, ο κ. Προδρόμου είπε ότι ο προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς, «όσο κι αν ίσως φαίνεται νωρίς, μας απασχολεί ήδη».
 
«Θα έχουμε και πάλι να κερδίσουμε ένα στοίχημα. Όχι μόνο γιατί πρέπει να προετοιμαστούμε και ενδεχομένως να είμαστε έτοιμοι και για κάποια μέτρα προστασίας -όχι βέβαια τα φετινά, αλλά δεν αποκλείεται κάποια μέτρα να χρειάζονται. Αλλά και διότι πρέπει να επαναξιολογήσουμε τα δεδομένα των τελευταίων δυο χρόνων και να ενισχυθεί ή και να προσαρμοσθεί αναλόγως η διδασκαλία σε διάφορες βαθμίδες ή τάξεις», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE