Παράνομη η δορυφορική τηλεόραση στη Μιανμάρ

Παράνομη η δορυφορική τηλεόραση στη Μιανμάρ

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Μιανμάρ, τα οποία ελέγχονται από την στρατιωτική χούντα, ανακοίνωσαν απαγόρευση της δορυφορικής τηλεόρασης απειλώντας με φυλάκιση οποιονδήποτε εντοπιστεί να παραβιάζει το μέτρο.


Όπως μεταδίδει το Reuters, με την πρόσβαση στο κινητό διαδίκτυο να έχει σε μεγάλο μέρος αποκοπεί σε μια προσπάθεια καταστολής των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, η Μιανμάρ φαίνεται ολοένα και περισσότερο να οδεύει πίσω στην κατάσταση απομόνωσης η οποία προηγήθηκε μιας δεκαετίας δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.
 
«Η δορυφορική τηλεόραση δεν είναι πλέον νόμιμη. Οποιοσδήποτε παραβιάσει το νόμο για την τηλεόραση και το βίντεο, ιδιαίτερα άνθρωποι που χρησιμοποιούν δορυφορικές κεραίες, θα τιμωρηθεί με φυλάκιση ενός χρόνου και πρόστιμο 500.000 κυάτ ($320)», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης MRTV.
 
«Παράνομοι σταθμοί ΜΜΕ μεταδίδουν ειδήσεις που υποσκάπτουν την εθνική ασφάλεια, το κράτος δικαίου και τη δημόσια τάξη και ενθαρρύνουν όσους διαπράττουν προδοσία», προστίθεται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τρεις εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές - Οι κόντρες, τα βιντεάκια και η πολιτική στα social media

Τρεις εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές - Οι κόντρες, τα βιντεάκια και η πολιτική στα social media

Η προεκλογική εκστρατεία έχει περάσει σε μια νέα φάση, όπου η πολιτική επικοινωνία δεν μετριέται μόνο σε ομιλίες και ποσοστά, αλλά σε προβολές, αλληλεπιδράσεις και ψηφιακή επιρροή. Τα social media δεν αποτελούν απλώς συμπληρωματικό εργαλείο, είναι πλέον κεντρικός μηχανισμός διαμόρφωσης της πολιτικής εικόνας.

BEST OF TOTHEMAONLINE