ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει στη θέση δύο κρατών ο Τατάρ, δηλώνει ότι δεν θα κάνει πίσω

Επιμένει στη θέση δύο κρατών ο Τατάρ, δηλώνει ότι δεν θα κάνει πίσω

Συνεχίζουμε να εξηγούμε με επιχειρήματα τις θέσεις για δύο ίσα, κυρίαρχα κράτη, έγραψε στο Τουίτερ ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ ενώ σε δηλώσεις του μετά το τέλος της ολομέλειας της άτυπης συνάντηση 5 +1 είπε ότι θα αξιολογήσουν την κατάσταση μετά και τις διμερείς επαφές που θα έχει ο ΓΓ με όλες τις πλευρές σήμερα. Ο ίδιος δεν θα κάνε πίσω από τις θέσεις του, όπως είπε.


«Αλλά, εάν το παρατηρήσατε ο Αναστασιάδης έχει κάνει τις δικές του αξιολογήσεις, έκανε εκτενή αναφορά στο έγγραφο Γκουτέρες,με τρόπο ώστε να συνεχιστεί (η διαδικασία) από εκεί που έμεινε. Κι εμείς εκφράσαμε ξεκάθαρα τις θέσεις μας. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη δική μας θέση και ούτε θα υπάρξει. Στο χρόνο που μας δόθηκε εξηγήσαμε τη θέση μας με επιχειρήματα».

Από εκείνη την ημέρα, συνέχισε ο κ. Τατάρ, εννοώντας τη διαδικασία στο Κραν Μοντάνα, μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά, άλλαξαν οι συγκυρίες, άλλαξαν οι συνθήκες. Εξήγησε, ανέφερε, "όλες τις αδικίες που έχουν γίνει εναντίον των Τ/κ από το 1960 ακόμα", στο Κραν Μοντάνα και το σχέδιο Ανάν, από τη διεθνή κοινότητα, τα ΗΕ και την ΕΕ. Τα εξηγεί όλα αυτά, πρόσθεσε, και σφυγμομετρεί τις αντιδράσεις, λέγοντας ότι «όλοι ξέρουν ότι έχουμε δίκιο και όλοι θα πάρουν μια κατεύθυνση ανάλογα. Γιατί όλοι ξέρουν όλοι ότι έτσι δεν θα φτάσουμε σε κανένα αποτέλεσμα».

Ο κ. Τατάρ ευχαρίστησε τον Τούρκο ΥΠΕΞ γιατί στην ομιλία του στήριξε πλήρως τις θέσεις της τ/κ πλευράς.

Κληθείς να σχολιάσει ε/κ δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η κυριαρχική ισότητα εκφεύγει των εντολών του ΣΑ του ΟΗΕ, ο κ. Τατάρ είπε «αυτοί λένε αυτά που θέλουν. Ο ΓΓ μας κάλεσε εδώ γνωρίζοντας τι λέμε. Χτες ο ίδιος μας είπε ότι ‘υπάρχουν παράμετροι και μια σειρά από προϋποθέσεις, αλλά εγώ για να φέρω τις δύο πλευρές μαζί πιέζω τους όρους’. Εάν πιέσει, σίγουρα θα μπορεί να πει κάτι. Θ’ αναμένουμε να δούμε. Αλλά εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τη θέση μας».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει κάποιο έγγραφο, ο κ. Τατάρ απάντησε αρνητικά.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top