ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελένη Σταύρου στο Themaonline: «Αποφάσισα να διαθέσω αυτό το ποσό για τις ανάγκες τους, που είναι πολύ μεγαλύτερες από οποιαδήποτε εκλογική μάχη»

Η Ελένη Σταύρου στο Themaonline: «Αποφάσισα να διαθέσω αυτό το ποσό για τις  ανάγκες τους, που είναι πολύ μεγαλύτερες από οποιαδήποτε εκλογική μάχη»

Η βουλεύτρια του ΔΗΣΥ, Ελένη Σταύρου διεκδικεί δεύτερη φορά την εκλογή της στο Κοινοβούλιο.

Τι θέλει να πετύχει με τη δεύτερη εκλογή της, η απόφαση της να μην έχει εκλογικό επιτελείο και να προσφέρει τα χρήματα σε οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, η Ασπίδας Ανηλίκων αλλά οι θέσεις και οι απόψεις της ως Διεθνολόγος σε μια συνέντευξη στο Themaonline.

Η συνέντευξη της Ελένης Σταύρου, υποψήφιας βουλεύτριας Λεμεσού, ΔΗΣΥ, στο Themaonline.

Διεκδικείτε μια δεύτερη θητεία στη Βουλή. Τι είναι αυτό που θεωρείτε ότι δεν έχετε καταφέρει να ολοκληρώσετε, ή που θέλετε να κάνετε ώστε να ζητάτε την ψήφο του λαού για ακόμα μια πενταετία;

Μέσα από την κοινοβουλευτική μου δραστηριότητα, διαπίστωσα λόγω της επαφής μου με τους ανθρώπους, ότι οι  Βουλευτές μπορούμε να καταστούμε αγωγοί των μηνυμάτων της κοινωνίας, τα οποία οφείλουμε να μεταφέρουμε σε επίπεδο νομοθετικής εξουσίας, αλλάζοντας, με αυτό τον τρόπο, κακώς έχοντα ή στρεβλώσεις. Διαπίστωσα λοιπόν στην πενταετή θητεία μου ότι τόσο οι νέοι, όσο και οι άνθρωποι της υπαίθρου στερούνται πολλές φορές ευκαιριών. Οι νέοι έχουν να αντιμετωπίσουν την δυσπιστία, αλλά και τις χαμηλές μισθολογικές αμοιβές, ενώ οι άνθρωποι της υπαίθρου δεν έχουν την ευκαιρία της εύκολης και γρήγορης πρόσβασης στα αστικά κέντρα, για εργασία. Έχω εργαστεί πάνω σε αυτούς τους τομείς, καταθέτοντας προτάσεις νόμου για περιφερειακά οδικά δίκτυα, ενώ έχω παρέμβει σε θέματα ίσων αμοιβών και παροχή βοήθειας προς τους νέους. Επιθυμώ να συνεχίσω να καταθέτω προτάσεις στους δυο αυτούς τομείς, ανάμεσα σε άλλους, ώστε να έχουμε την δυνατότητα να προχωρήσουμε σε πιο σύγχρονες και αξιοκρατικές πολιτικές που να εξυπηρετούν τους πολίτες.

Πρόσφατα δηλώσατε ότι διαθέσετε τα χρήματα που απαιτούνται για τη δημιουργία εκλογικού επιτελείου σε οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, που στόχο έχουν τη στήριξη δυσπραγούντων συμπολιτών μας. Μιλήστε μας λίγο για αυτή την απόφαση.

 Οι εκλογές σε κάποια στιγμή θα τελειώσουν. Καταθέτουμε ως υποψήφιοι την ψυχή, τον χρόνο και όλες τις δυνάμεις μας για να τρέξουμε αυτή την περίοδο και να ακούσουμε πιο εντατικά, και σε πρώτο πρόσωπο, τα προβλήματα και τις ανησυχίες του κόσμου. Διανύουμε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι, λόγω της πανδημίας, πολλοί συμπολίτες μας στερούνται σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, τα βασικά αγαθά διαβίωσης. Με αυτός ως δεδομένο θεωρώ πιο παραγωγικό για τους ανθρώπους που λέμε ότι πάμε να ακούσουμε και να κατανοήσουμε, να διαθέσω αυτό το ποσόν που προοριζόταν για τις ανάγκες λειτουργίας του εκλογικού μου επιτελείου, για τις δικές τους ανάγκες, που είναι πολύ μεγαλύτερες από οποιαδήποτε εκλογική μάχη.

Γνωρίζουμε ότι είστε Πρόεδρος της «Ασπίδας Ανηλίκων». Ποιος ο ρόλος αλλά και ο στόχος της οργάνωσης αυτής;

 Ο ρόλος της Ασπίδας, είναι να εξυπηρετήσει νέα παιδιά που δεν είχαν την τύχη να μεγαλώσουν σε ένα υγιές ή εύπορο περιβάλλον. Αναλάβαμε την κοινωνική καλλιέργεια και την παροχή βοήθειας, με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες παιδιών που ήρθαν κοντά μας, μέσω ακριβώς της εθελοντικής μας οργάνωσης. Η Ασπίδα στελεχώνεται από επαγγελματίες σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας και είμαι ιδιαίτερα περήφανη για το γεγονός ότι παιδιά που βγήκαν μέσα από την οργάνωση μας, αρίστευσαν σε πανεπιστήμια, στα οποία τους δόθηκε η ευκαιρία να φοιτήσουν μετά από τις παρεμβάσεις που έγιναν μέσω της ίδιας της Ασπίδας.

Πέραν από την ανάμειξη σας στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι, είστε διεθνολόγος. Πως βλέπετε να εξελίσσεται η Ρωσο-ουκρανική κρίση. Υπάρχει ενδεχόμενο η αντιπαράθεση αυτή να επηρεάσει και τις εξελίξεις στο κυπριακό;

Το μέτωπο Ρωσίας – Ουκρανίας και η συνεχιζόμενη διαμάχη τους παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο γεωπολιτικό ενδιαφέρον, όπως και η παρούσα κρίση.  Αν και δεν είναι εφάμιλλο της παρούσας κατάστασης στην Κύπρο, η παράνομη απόσχιση της Κριμαίας και η έντονη καταδίκη από πλευράς των ΗΠΑ και της ΕΕ, υποδεικνύουν ότι σε ένα γενικότερο πλαίσιο πολιτικής, οι αποσχιστικές ενέργειες και οι παράνομες προσαρτήσεις αντιβαίνουν του διεθνούς δικαίου. Αυτό ακριβώς θα πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να προτάξει στην διεθνή πολιτική σκηνή, υποδεικνύοντας την υποχρέωση για ανάλογες καταδίκες και ενέργειες κατά της Τουρκίας, η οποία αναφέρεται καθαρά πλέον σε λύση δυο κρατών, την ώρα που ισλαμοποιεί τα κατεχόμενα, υποδεικνύοντας τις ορέξεις της.  Τώρα σε ότι αφορά τις συνιστώσες, από τη μία η Ρωσία αυξάνει την επιρροή της στη Μαύρη θάλασσα, γεγονός το οποίο δημιουργεί πονοκέφαλο και παρεμβάλει στο οθωμανικό όραμα για κυριαρχία, από την άλλη ο Ερντογάν αποφεύγει την σύγκρουση με τη Ρωσία, ένεκα και της αναβάθμισης των σχέσεων τους, μέσω της συμφωνίας  για  αγορά των ρωσικών S400, που υποδεικνύει ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας.  Η Κύπρος οφείλει να εκτιμήσει μέσω ενός ευρύτερου γεωστρατηγικού σχεδιασμού τα οφέλη και τους κινδύνους από την κρίση, προκειμένου να θωρακίσει με περαιτέρω ενίσχυση των συμμαχιών της και να ισχυροποιήσει την θέση της, ώστε να καταστεί ένας σταθερός πυλώνας στην περιοχή για αξιοποίηση των θαλάσσιων πόρων προς όφελος της ΕΕ, αλλά και των γειτονικών χωρών στη λεκάνη της Μέσης Ανατολής.

Την ίδια στιγμή στο κυπριακό Τουρκία και Τατάρ σε πλήρη συμφωνία τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια για λύση, προβάλλοντας την ιδέα των δύο κρατών. Πως θα πρέπει να αντιδράσει η ε/κ πλευρά;

Θεωρώ ότι η αντιμετώπιση των μαξιμαλιστικών θέσεων της Τουρκίας, αντιμετωπίζεται μόνο μέσα από την προσήλωση και σταθερότητα των θέσεων της δικής μας πλευράς, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη συνάρτηση με αυτές του ΓΓ και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Αυτή θα πρέπει να είναι η προμετωπίδα μας και όποιο και να είναι το μέτωπο των προσδοκιών, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το βάρος της απόδειξης για το μέγεθος της θέλησης για λύση του κυπριακού το φέρει η Τουρκία,  η οποία μέσα από την αλλαγή πλεύσης της στο κυπριακό για  την μορφή λύσης που προτείνει έρχεται να ανατρέψει όλα τα ψηφίσματα, θέσεις και συγκλίσεις που καταγράφονται μέσα από την προσπάθεια του ΓΓ, η οποία βασίζεται και στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ας μην προτρέχουμε όμως, γιατί ακραίες θέσεις εκφράστηκαν στο παρελθόν και από τους κυρίους Ντενκτάς και Τατάρ, αλλά εν τέλει οι θέσεις τους απορρίφθηκαν ή άλλαξαν εν ώρα διαπραγμάτευσης. 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Tο τέλειο έγκλημα: Δίδυμοι κατηγορήθηκαν για ληστεία 7 εκατ. αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι για τον πιο απίστευτο λόγο

• Νέες εικόνες με τον 50χρονο ψυχίατρο στο Μαγδεμβούργο 24 ώρες πριν το μακελειό - Έπινε μπύρες χαλαρός σε σνακ μπαρ

• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα

• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές

• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»



ΔΗΚΟ: Οι αντικομματικές συμπεριφορές, η τάση για φυγή και στο βάθος ο Οδυσσέας

ΔΗΚΟ: Οι αντικομματικές συμπεριφορές, η τάση για φυγή και στο βάθος ο Οδυσσέας

Είναι γνωστό πλέον και κανείς δεν μπορεί να το κρύψει, ούτε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ότι στο ΔΗΚΟ επικρατεί μια ανησυχία εδώ και καιρό, λόγω των διαφορετικών και έντονων απόψεων που ακούγονται κυρίως από τρεις βουλευτές του κόμματος, για το κυπριακό. Χρίστος Ορφανίδης, Παύλος Μυλωνάς και Ζαχαρίας Κουλίας, είναι οι βουλευτές που βρίσκονται απέναντι στην ηγεσία του κόμματος σε ότι αφορά στον τρόπο που πολιτεύεται και στηρίζει την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top