ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΕΝΕΥΗ: Τι συζήτησαν Αναστασιάδης- Γκουτέρες- Η πρόταση του Προέδρου

ΓΕΝΕΥΗ: Τι συζήτησαν Αναστασιάδης- Γκουτέρες- Η πρόταση του Προέδρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έδωσε έμφαση, κατά τη διμερή του συνάντηση την Τρίτη στη Γενεύη με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην ανάγκη ενός λειτουργικού κράτους και αποτελεσματικού στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με αρμόδια πηγή.


Η ίδια πηγή σημείωσε πως η συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό, ήταν πάρα πολύ χρήσιμη και πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να αναδείξει την ανάγκη επίλυσης του κυπριακού στο πλαίσιο των παραμέτρων που ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ είχε θέσει.

Ανέλυσε επίσης εν εκτάσει το όραμά του για το Κυπριακό, δίνοντας έμφαση στην επόμενη μέρα της λύσης η οποία θα συμβάλει, όχι μόνο στην ευημερία όλων των Κυπρίων αλλά και στην ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.

Αναφερόμενος στην πρόταση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενός λειτουργικού κράτους και αποτελεσματικού στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τόνισε την ανάγκη όπως η λύση δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας στην χώρα με τρόπο που η αντίληψη της ασφάλειας της μίας κοινότητας  να μην αποτελεί απειλή για την άλλη κοινότητα, ανέφερε η ίδια πηγή.

Πρόσθεσε ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται αυτές τις μέρες είναι να επαναφέρουμε το Κυπριακό στις ράγες τις διαπραγμάτευσης, γεγονός που αποτελεί τον κύριο στόχο των παρεμβάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας και σε αυτόν επικεντρώθηκε σήμερα.

Σε ότι αφορά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, η αρμόδια πηγή επεσήμανε πως ανασκόπησαν την κατάσταση, και συμφώνησαν σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που οι δύο Κυβερνήσεις θα αναλάβουν ενόψει των εξελίξεων τόσο στο πλαίσιο της άτυπης πενταμερούς όσο και εκτός αυτής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top