ΓΕΝΕΥΗ: Τι συζήτησαν Αναστασιάδης- Γκουτέρες- Η πρόταση του Προέδρου

ΓΕΝΕΥΗ: Τι συζήτησαν Αναστασιάδης- Γκουτέρες- Η πρόταση του Προέδρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έδωσε έμφαση, κατά τη διμερή του συνάντηση την Τρίτη στη Γενεύη με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην ανάγκη ενός λειτουργικού κράτους και αποτελεσματικού στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με αρμόδια πηγή.


Η ίδια πηγή σημείωσε πως η συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό, ήταν πάρα πολύ χρήσιμη και πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να αναδείξει την ανάγκη επίλυσης του κυπριακού στο πλαίσιο των παραμέτρων που ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ είχε θέσει.

Ανέλυσε επίσης εν εκτάσει το όραμά του για το Κυπριακό, δίνοντας έμφαση στην επόμενη μέρα της λύσης η οποία θα συμβάλει, όχι μόνο στην ευημερία όλων των Κυπρίων αλλά και στην ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.

Αναφερόμενος στην πρόταση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενός λειτουργικού κράτους και αποτελεσματικού στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τόνισε την ανάγκη όπως η λύση δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας στην χώρα με τρόπο που η αντίληψη της ασφάλειας της μίας κοινότητας  να μην αποτελεί απειλή για την άλλη κοινότητα, ανέφερε η ίδια πηγή.

Πρόσθεσε ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται αυτές τις μέρες είναι να επαναφέρουμε το Κυπριακό στις ράγες τις διαπραγμάτευσης, γεγονός που αποτελεί τον κύριο στόχο των παρεμβάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας και σε αυτόν επικεντρώθηκε σήμερα.

Σε ότι αφορά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, η αρμόδια πηγή επεσήμανε πως ανασκόπησαν την κατάσταση, και συμφώνησαν σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που οι δύο Κυβερνήσεις θα αναλάβουν ενόψει των εξελίξεων τόσο στο πλαίσιο της άτυπης πενταμερούς όσο και εκτός αυτής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κοιτάζουν το 2028: Η εσωτερική μάχη, οι συμμαχίες και η μεγάλη πολιτική αναμέτρηση που ήδη ξεκίνησε

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κοιτάζουν το 2028: Η εσωτερική μάχη, οι συμμαχίες και η μεγάλη πολιτική αναμέτρηση που ήδη ξεκίνησε

Οι προεδρικές εκλογές του 2028 μπορεί να βρίσκονται ακόμη σε απόσταση, όμως πολιτικά, η κούρσα έχει ήδη ξεκινήσει. Όχι με επίσημες εξαγγελίες υποψηφιοτήτων, αλλά με κινήσεις στρατηγικής, μετρήσεις, δημόσιες παρεμβάσεις, εσωκομματικές ζυμώσεις και κυρίως, με την προσπάθεια των δύο μεγάλων κομμάτων, να καθορίσουν από νωρίς τους όρους της επόμενης μεγάλης αναμέτρησης.